លាង​សម្អាត​បន្លែ ផ្លែឈើ​តាមរបៀប​នេះ នឹង​កាត់បន្ថយ​ជាតិគីមី​បាន​រហូតដល់ 92%​

ក្រុម​អ្នកជំនាញ​ខាង​អនាម័យ​ចំណីអាហារ​អន្តរជាតិ បានធ្វើ​ការណែនាំ​ឱ្យធ្វើ​កា​រលាង​សម្អាត​បន្លែ ផ្លែឈើ​មុននឹង​នាំយកទៅ​ធ្វើជា​ម្ហូបអាហារ​ដោយ​វិធី​បែបងាយៗ និង​សន្សំសំចៃ​គឺ ត្រាំ​ទឹក​ទុកចោល 10 – 15 នាទី រួចហើយ​លាង​សម្អាត​ដោយ​ទឹក​ហូរ (បើកទឹក​ពី​ក្បាល​ចំពួយ​ដើម្បី​លាង) រយៈពេល 2 នាទី នឹង​ជួយ​កាត់បន្ថយ​សារធាតុ​គីមី ដែល​នៅជាប់​សេសសល់​លើ​បន្លែ​ផ្លែឈើ​ទាំង​នោះបាន​ច្រើន​ដល់​ទៅ 92 % ឯណោះ។

ចំណុច​ណែនាំ​ក្នុងការ​ជ្រើសរើស​ទិញ​បន្លែស្រស់​ដែល​ស្អាត និង​សុវត្ថិភាព មាន​ដូចតទៅ…

1 . ជ្រើសរើស​ទិញ​បន្លែស្រស់​ដែល​ស្អាត គ្មាន​ជាប់​ស្នាម​កំណ​កដី ឬ​ស្នាម-សៗរបស់​សារធាតុ​ថ្នាំ​កម្ចាត់​សត្វល្អិត ឬ​ក្លិនឈួល​ខុស​ប្រក្រតី និង​ជ្រើស​រើសយក​បន្លែស្រស់​ណា​ដែលមាន​ស្នាម​ខាំ​ស៊ី​របស់​ដង្កូវ និង​សត្វល្អិត។

2 . ជ្រើសរើស​ញ៉ាំ​បន្លែ ផ្លែឈើ​តាម​រដូវ​កាល ដោយសារតែ​បន្លែ​ផ្លែឈើ​ដែល​ដាំ​បាន​តាម​រដូវ​កាល​មានឱកាស​រីកលូតលាស់​បានល្អ​ជាង​ក្រៅ​រដូវ​កាល ដែល​ធ្វើឱ្យ​មិនសូវមាន​ការប្រើ​សារធាតុ​គីមី និង​ជី​ប៉ុន្មាន​ឡើយ។

3 . ជ្រើសរើស​បរិភោគ​បន្លែ​ដែល​ដាំ​ក្នុងភូមិ ដូចជា ម្ជុល​ភ្នំ ស្លឹក​ព្រិច ស្លឹករ​ងាង ត្រួយ​រាំង ត្រួយ​បន្លែ​ផ្អែម ស្លឹក​ញ ត្រួយ​ក​ន្ទុំ​ទេស ត្រួយ​អង្គារ​ដី ឬ​បន្លែ​ដែល​អាច​ដាំ​បាន​ដោយ​ខ្លួនឯងងាយ។

4 . មិន​បរិភោគ​តែ​បន្លែ​ប្រភេទ​ណាមួយ​ជាប្រចាំ តែ​គួរ​បរិភោគ​ឱ្យបាន​ច្រើនយ៉ាង​ផ្លាស់ប្តូរ​គ្នា ដើម្បី​ទទួលបាន​ប្រយោជន៍​គ្រប់​ខាង​ផ្នែក​ភោជនាហារ និង​ចៀសវាង​ការទទួល​សារធាតុពុល។

ទាំងអស់នេះ បើ​មិន​ប្រាកដ​ក្នុង​ចិត្ត​ថា បន្លែស្រស់ និង​ផ្លែឈើ​ដែល​ទិញ​មក​បរិភោគ​នោះ​មាន​សុវត្ថិភាព​ពីសារ​ធាតុគីមី​ឬក៏​អត់​នោះ? វិធី​លាង​សម្អាត​យ៉ាង​ត្រឹមត្រូវ​បែបងាយៗ និង​មាន​ប្រសិទ្ធភាព​នោះ គឺ​ការដាក់​ត្រាំ​ទឹក​ទុកចោល 10 – 15 នាទី រួចហើយ​លាង​ដោយ​ទឹក​ហូរ​រយៈពេល 2 នាទី​ទៀត។ វិធី​នេះ​ទទួលបាន​ការអះអាង​ដោយ​លទ្ធផល​នៃ​ការស្រាវជ្រាវ​របស់​ក្រុម​អ្នកជំនាញ​ខាង​សុវត្ថិភាព​នៃ​ផលិតផល​កសិកម្ម​ថា អាច​លាងជម្រះ​សារធាតុ​គីមី និង​ជាតិ​ថ្នាំ​សម្លាប់​សត្វល្អិត​ដែល​នៅ​សេ​សល់​ជាប់​នឹង​បន្លែ ផ្លែឈើ​ស្រស់​ទាំង​នោះបាន​ច្រើន​ដល់​ទៅ 92 % ឯណោះ៕

Advertisement