សាច់គោ​អាំង​ស្លឹក​ជី​ភ្លូ​ជាមួយ​ជ្រក់​ឆៃថាវ

January 18, 2018​ ម៉ោង 2:56 pm

គ្រឿងផ្សំ

  • សាច់គោ 500ក្រាម (កិន​ឱ្យ​ម៉ដ្ឋ)
  • ស្ករស 2ស្លាបព្រា​កាហ្វេ
  • ទឹក​សី​ុ​អី​ុ​វ 2ស្លាបព្រា​កាហ្វេ
  • ម្សៅ​ស៊ុប 3/4ស្លាបព្រា​កាហ្វេ
  • ខ្លឹម​ស 100ក្រាម
  • ម្ទេស តាម​ចំណូលចិត្ត
  • រំដេង 100ក្រាម
  • ស្លឹក​ជី​ភ្លូ

របៀប​ធ្វើ

ដំបូង​ត្រូវ​បុក​ខ្ទឹមស រំដេង និង​ម្ទេស​ឱ្យ​ម៉ដ្ឋ រួច​ដាក់​ម្សៅ​ស៊ុប និង​ស្ករស​ចូល បុក​ចូលគ្នា​ឱ្យ​សព្វ​ល្អ បន្ទាប់មក​ចាក់ទឹក​សី​ុ​អី​ុ​វ​ចូល និង​ជា​ចុងក្រោយ​ចាក់​សាច់គោ ដែល​កិន​ម៉ដ្ឋ​នោះ​ចូល រួច​បុក​ចូលគ្នា​ឱ្យចូល​ជាតិ​ល្អ។ បន្ទាប់មកទៀត ចូរ​យក​ស្លឹក​ជី​ភ្លូ​មក​ខ្ចប់​សាច់គោ ដែល​លាយ​គ្រឿង និង​រសជាតិ​ហើយ​នោះ​ជា​រៀង​មូល​ទ្រវែង​ទំហំ​ប៉ុន​មេដៃ រួច​យកមក​ដោត​ចង្កាក់ (មួយ​ចង្កាក់​ដោត4-5) ហើយ​យកទៅ​អាំងភ្លើង​ឱ្យ​ឆ្អិន ដោយ​ដាក់​ភ្លើងតិចៗល្មម​ជាការ​ស្រេច។ ម្ហូប​មួយ​មុខ​នេះ​ត្រូវ​ទទួលទាន​ជាមួយនឹង​ជ្រក់​ឆៃថាវ ទើប​ឆ្ងាញ់​ពិសា និង​ប្លែក​មាត់៕