GRILLED MARINATED FRESH TUNA STEAK

មុខម្ហូប Grilled Marinated Fresh Tuna Steak ជា​មុខម្ហូប​បែប​បារាំង​មួ​យមុខ​ទៀត​របស់​ភោជនីយដ្ឋាន Amigo ដែល​ស្ថិតនៅក្នុង​សណ្ឋាគារ Feliz ដែលជា​មុខម្ហូប​ទទួលបាន​នូវ​ការពេញនិយម និង​គាំទ្រ​ជាខ្លាំង​ពី​សំណាក់​អតិថិ​ជនជាតិ និងអន្តរជាតិ។ ដូច្នេះ សូម​ក្រឡេក​មក​ពិនិត្យមើលពី​របៀប​ធ្វើ និងគ្រឿងផ្សំ ដែល​ណែនាំ​ដោយ​មេ​ចុងភៅ​ធំ លោក ធី វណ្ណ​ថន ដូចតទៅ។

គ្រឿងផ្សំ
• ត្រី​ធូ​ណា (កង់កណ្តាល) 200ក្រោម
• ជី​វ៉ាន់ស៊ុយ
• គ្រាប់​ជី​វ៉ាន់ស៊ុយ
• ខ្ទឹមបារាំង
• ខ្ទឹមស
• ខ្ទឹមក្រហម
• ការ៉ុត
• ត្រពាំង​បារាំង
• ត្រប់វែង
• សណ្តែក​បៃតង
• ដំឡូងបារាំង
• គ្រឿងផ្សំ​រសជាតិ ៈ អំបិល ស្ករ ម្រេច
• ប៊័រ
• ស្រាស
• ទឹកដោះគោ​ស្រស់
• Cream
• ទឹក Cream Sauce

របៀប​ធ្វើ​ទឹក Cream Sauce
យក​ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម និង​ខ្ទឹមបារាំង​មក​ចិញ្ច្រាំ​ឱ្យ​ម៉ដ្ឋ រួច​យកទៅ​ឆា​ជាមួយ​ប៊័រ និង​បន្ថែម​ដោយស្រាស​បន្តិច ទឹកដោះគោ​ស្រស់ និង Cream មួយសន្ទុះ​ជាការ​ស្រេច។

របៀប​ធ្វើ ស្តេ​ក​ត្រី​ធូ​ណា
ដំបូងត្រូវយកត្រីធូណា​មក​លាង​សម្អាត​ឱ្យ​ស្អាតរួច​ទុកឱ្យ​ស្រស់ទឹក។ យក​ជី​វ៉ាន់ស៊ុយ គ្រាប់​ជី​វ៉ាន់ស៊ុយ ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម និង​ខ្ទឹមបារាំង​មក​ចិញ្ច្រាំ​ឱ្យ​ម៉ដ្ឋ រួច​យកទៅ​ប្រឡាក់​ជាមួយនឹង​ត្រី​ធូ​ណា ហើយ​ផ្អាប់​ទុក​រយៈពេល5នាទី ទើប​យកត្រីធូណាទៅ​អាំងនៅលើ​បន្ទះ​អាំង​សាច់ រយៈពេល10-15នាទី​តាម​ចំណូលចិត្ត។ ចំណែក​បន្លែ​សម្រាប់​ទទួលទាន​ជាមួយ​ត្រ​ីធូ​ណា​អាំង​មានដូចជា ការ៉ុត ត្រពាំង​បារាំង ត្រប់វែង សណ្តែក​បៃតង និង​ដំឡូងបារាំង​ត្រូវ​យកទៅ​ឆា​ជាមួយនឹង​ប៊័រ ដោយ​បើកភ្លើង​តិច​ល្មម រួច​បន្ថែម​គ្រឿងផ្សំ​រសជាតិ​ដូចជា អំបិល ស្ករ និង​ម្រេច កូរ​ចូលគ្នា​ឱ្យ​សព្វ​ល្អ ហើយ​ដួស​ដាក់ក្នុង​ចាន​ឱ្យមាន​របៀប។ បន្ទាប់មក​ទើប​ដាក់​ដុំ​ត្រី​ធូ​ណា​អាំង​ពីលើ និង​ស្រោច​ដោយ​ទឹក Cream Sauce ពីលើ​ជាការ​ស្រេច។ មុខម្ហូប​នេះ​ស័ក្តិសម​ទទួលទាន​ជាមួយនឹងស្រាក្រហមគឺកាន់​តែមាន​រសជាតិ​ឆ្ងាញ់​ពិសា​ឡើង​ថែមទៀត៕

Advertisement