Family Set អាហារ​ជប៉ុន​ដែល​ពេញនិយម

ធ្លាប់តែ​ទទួលទាន រួមជាមួយ​នឹង​ការ​សាកល្បង​នូវ​វិធី​ចម្អិន​អាហារ​បែប​អឺរ៉ុប បែប​ចិន ថៃ និងម្ហូប​ខ្មែរ ប៉ុន្តែ​ពេលនេះ ទំព័រមុខ​ម្ហូប​ប្រចាំ​ខែមេសារបស់​ទស្សនាវដ្ដី ឡា​រ៉ែ​ន សូម​បង្វែរ​អារម្មណ៍រ​បស់ប្រិយមិត្ត​អ្នកអាន ក៏ដូចជាបងៗជា​ស្ត្រី​មេផ្ទះ ដែលមាន​ចំណូលចិត្ត​ក្នុងការ​ចម្អិន​អាហារ​នោះ មកស្វែងយល់​ពី​រសជាតិ​អាហារ​បែប​ជនជាតិ​ជប៉ុនដែល​កំពុងមាន​ការពេញនិយម​នោះ​វិញ​ម្ដង ថា​តើមាន​រសជាតិ​ឆ្ងាញ់​ដល់​កម្រិតណា រួមជាមួយ​នឹងការបង្ហាញ​ពី​វិធីសាស្ត្រ​ក្នុង​រៀបចំ និង​ចម្អិន​ផងដែរ។ សូម​បន្ត​ការអាន​នូវ​ការបង្ហាញ​ពី​គ្រឿងផ្សំ ក៏ដូចជាវិធី​ធ្វើ​អាហារ​ជប៉ុន Family Set ដូចខាងក្រោម ៖

+ គ្រឿងផ្សំ

  • សាច់​ត្រី​សាល់​ម៉ុ​ន
  • សាច់​ត្រី​ធូ​ណា
  • សារាយសមុទ្រ Sushi Nori
  • បា​យស (អង្ករ​ជប៉ុន)
  • ផ្លែ​ប៊័រ
  • បន្លែ​ខៀវ Pasli
  • ឆៃថាវ
  •  ការ៉ុត
  • ត្រសក់
  • វ៉ា​សា​ប៊ិ
  • ទឹកជ្រលក់ Kikkoman

+ របៀប​ធ្វើ
ថ្វីដ្បិតតែ​រូបភាព​នៃ​អាហារ​ជប៉ុន​មួយ​មុខ​នេះមើលទៅ​ឃើញ​មាន​ច្រើន​រូបភាព ច្រើន​សណ្ឋានក៏ពិតមែន ប៉ុន្តែ​សម្រាប់​វិធី​ធ្វើ ហាក់​មិន​ពិបាកនោះទេ ដោយ​ភាគច្រើន ទាំង​សាច់​ត្រី ក៏ដូចជាបន្លែ សុទ្ធតែ​តម្រូវឱ្យ​ទទួលទាន​បែបស្រស់ៗ(នៅ​ឆៅ) និង​មាន​រួមផ្សំ​ពី​ទឹកជ្រលក់​ទាំងអស់។ ដោយឡែក សម្រាប់​ការ​វេច​ខ្ចប់​ដុំ​បាយ​វិញ ក៏មិនមែនជា​ឧបសគ្គ​ក្នុង​ការធ្វើ​នោះដែរ ដោយលោកអ្នក​គ្រាន់តែ​យក​បាយ​ដែល​បាន​ដាំ​ឆ្អិន​ជាស្រេច មក​រុំ​ជាមួយនឹង​សារាយសមុទ្រ Nori (អា​ចរក​ទិញ​បាន​នៅតាម​ផ្សារ​ទំនើប) ហើយបន្ថែម​ចំណិត​នៃ​សាច់​ផ្លែ​ប៊័រ ឬ​សាច់​ត្រី​សាល់​ម៉ុ​ននៅ​ចំ​កណ្តាល​តែប៉ុណ្ណោះ(ដូច​ក្នុង​រូបភាព)។ជាមួយគ្នានេះ ដើម្បី​ជាការ​បង្កើន​សោភ័ណភាពលោកអ្នក​អាច​យក​ផ្លែ​ត្រសក់​ចិត​ជា​បន្ទះស្តើងៗហើយ​មើម​ឆៃថាវ និង​ការ៉ុត ត្រូវ​ឈូស ឬ​ហាន់ជា​សរសៃតូចៗ វែងៗ រួច​រៀបចំ​ដាក់​នៅលើចាន​រាប​ជាការ​ស្រេច។ លុះ​ពេល​ទទួលទានលោកអ្នក​គ្រាន់តែ​យក​វ៉ា​សា​ប៊ិ លាយ​ជាមួយទឹកជ្រលក់ Kikkoman ឬ​បន្ថែម​ម្ទេស​ម៉ដ្ឋ​បន្តិចដើម្បី​ជួយ​កាត់បន្ថយ​ក្លិនឆ្អាប​នៃ​សាច់​ត្រី​សាល់ម៉ុ​ន​ជាការ​ស្រេច៕

Advertisement