10យ៉ាង​របស់​ “ជី​វ៉ាន់ស៊ុយ​” អុីចឹង​បាន​ជា​ជនជាតិ​ជប៉ុន​ចូល​ចិ​ត្ត​ញ៉ាំេ​ម្ល៉ះ​!

បច្ចុប្បន្ន​នេះ​នៅ​ឯប្រទេស​ជប៉ុន​ “ជី​វ៉ាន់ស៊ុយ​” បាន​ក្លាយជា​បន្លែ​ដែល​មនុស្សជា​ច្រើន​នាំគ្នា​និយម​ចូលចិត្ត​ទទួលទាន​យ៉ាង​ខ្លាំង​ នាំគ្នា​ញ៉ាំ​ទាំង​ក្ដាប់​ៗ (ទាំង​តម្លៃ​ជី​វ៉ាន់ស៊ុយ​នៅ​ប្រទេស​គេ​មិនមែន​ថោ​កៗ​ដូច​ស្រុក​យើង​ផង​) ដល់​ថ្នាក់​មាន​អ្នក​ចម្រៀង​ប៊​យប៊ែ​នដ៍​របស់​ជប៉ុន​តែង​បទចម្រៀង​ច្រៀង​ដែល​មានឈ្មោះ​ថា​ “ជី​វ៉ាន់ស៊ុយ​ ហេ​វិន​” (ជី​វ៉ាន់ស៊ុយ​ស្ថានសួគ៌​) ដែល​បង្ហាញ​អំពី​ការ​និយម​ចូលចិត្ត​ញ៉ាំ​ជី​វ៉ាន់ស៊ុយ​ដ៏​ខ្លាំងក្លា​របស់​ជនជាតិ​ជប៉ុន​ទៀតផង​។

តាមរយៈ​ការ​ចូលចិត្ត​ញ៉ាំ​ជី​វ៉ាន់ស៊ុយ​ដ៏​ខ្លាំងក្លា​នេះ​ ទើប​ធ្វើ​ឱ្យ​នៅ​ប្រទេស​ជប៉ុន​មាន​ភោជនីយដ្ឋាន​ដែល​ល្បីល្បាញ​រឿង​មុខម្ហូប​ដែល​មាន​បន្លែ​ជី​វ៉ាន់ស៊ុយ​ជា​ចំណែក​ផ្សំ​ចម្បង​ មិនមែន​គ្រាន់តែ​ហាន់​តូច​ៗរោយ​ពីលើ​ម្ហូបអាហារ​ដូច​នៅ​ស្រុក​យើង​នោះ​ទេ​។ ពួកគេ​នាំគ្នា​ញ៉ាំ​ជី​វ៉ាន់ស៊ុយ​ទាំង​បាច់​ៗតែម្ដង​ហើយ​ថែមទាំង​មាន​ភោជនីយដ្ឋាន​ដែល​លក់​តែ​មុខម្ហូប​ដែល​ផ្សំ​តែ​ពី​បន្លែ​ជី​វ៉ាន់ស៊ុយ​សុទ្ធ​ទៀតផង​។ ក្រៅពី​នេះ​ មុខម្ហូប​ជី​វ៉ាន់ស៊ុយ​ ថែមទាំង​ជាមុ​ខម្ហូប​ប្រចាំឆ្នាំ​របស់​ប្រទេស​ជប៉ុន​(ឆ្នាំ2016​) ដែល​បញ្ជាក់​ច្បាស់​ពី​ការ​និយម​ចូលចិត្ត​ញ៉ាំ​ជី​វ៉ាន់ស៊ុយ​របស់​ជនជាតិ​ជប៉ុន​យ៉ាង​ច្បាស់​ទៀតផង​។បើ​និយាយ​អំពី​រសជាតិ​ ប្រហែលជា​រឿង​ពិសេស​ដោយឡែក​ពិ​តៗ​មិនខាន​ ព្រោះ​អ្នកខ្លះ​អាច​នឹង​ចូលចិត្ត​ អ្នកខ្លះ​ទៀត​អាច​នឹង​មិន​ចូលចិត្ត​ ដូចគ្នានឹង​ផ្លែ​ទុរេន​នៅ​ប្រទេស​យើង​ដែរ​ ដែល​អ្នកណា​ចូលចិត្ត​ ក៏​ចូលចិត្ត​ខ្លាំង​ តែ​អ្នក​ដែល​មិន​ចូលចិត្ត​ ក៏​ស្អប់​តែម្ដង​ ព្រោះ​រសជាតិ​ និង​ក្លិន​របស់​វា​ដែល​ខ្លាំងក្លា​ និង​ជាឯក​លក្ខណៈ​ពិសេស​ដោយឡែក​ពិ​តៗ​ហ្នឹងឯង​។ តែបើ​និយាយ​អំពី​ប្រយោជន៍​របស់​ជី​វ៉ាន់ស៊ុយ​វិញ​នោះ​ សូមជម្រាប​ថា​មាន​ច្រើនណាស់​ រហូតដល់​មិត្ត​អ្នកអាន​អាច​នឹង​ត្រូវ​ងាក​មក​និយម​ចូលចិត្ត​ញ៉ាំ​ជី​វ៉ាន់ស៊ុយ​ខ្លាំង​ដូច​ជនជាតិ​ជប៉ុន​ដែរ​មិនខាន​។

សារធាតុ​អាហារ​នៅក្នុង​បន្លែ​ជី​វ៉ាន់ស៊ុយ
​- ​វីតាមីន​ A
– វីតាមីន​ B
– ​វីតាមីន​ C
– ​សារធាតុ​ដែក
​- បេ​តា​ឃែ​រ៉ូ​ធីន
​- កាល់ស្យូម​ និង​ផ្សេង​ៗទៀត​ជាច្រើន​។

ប្រយោជន៍​ល្អ​ៗរបស់​ “ជី​វ៉ាន់ស៊ុយ​”
1. ជួយ​បញ្ចុះ​ជាតិ​ស្ករ​នៅក្នុង​ឈាម​ ត្រូវ​នឹង​អ្នកជំងឺ​ទឹកនោមផ្អែម​ និង​អ្នក​ដែល​កំពុង​សម្រក​ទម្ងន់​
2. ការពារ​ជំងឺ​ផ្ដាសាយ​3. បំបាត់​អាការ​ស្រេកទឹក
​4. តតាំង​ ប្រឆាំង​មេ​រោ​គផ្សេង​ៗនៅក្នុង​ពោះវៀន​
5. ជួយ​បណ្ដេញ​ខ្យល់​នៅក្នុង​ក្រពះ​អាហារ​
6. មាន​សារធាតុ​ប្រឆាំង​រ៉ាឌីកាល់​សេរី​ ជួយ​កាត់បន្ថយ​ភាព​ប្រថុយប្រថាន​ក្នុង​ការ​កើតជំងឺ​មហារីក​
7. ជា​ឱសថ​បន្ទន់​លាមក​ ជួយ​ឱ្យ​បន្ទោបង់​ស្រួល​
8. បំបាត់​អាការ​វិលមុខ​
9. ថែបំប៉ន​ភ្នែក​
10​. ជួយ​ជំរុញ​ការ​ធ្វើការងារ​របស់​ឈាម​ និង​សាច់ដុំ

​ទោះជា​បន្លែ​ជី​វ៉ាន់ស៊ុយ​មាន​ក្លិន​ហាក់ដូចជា​ឈួល​ខ្លាំង​ តែ​ក៏​មិន​ចាំបាច់​ទៅ​កង្វល់​អ្វី​ដែរ​ ព្រោះ​ក្លិន​របស់​បន្លែ​ជី​វ៉ាន់ស៊ុយ​នេះ​នឹង​ត្រូវ​បញ្ចេញចោល​មក​តាម​ទឹកមូត្រ​ហើយ​បើ​មិន​ទទួលទាន​ក្នុង​បរិមាណ​ច្រើនជ្រុល​ពេក​ទេ​នោះ​វា​នឹង​មិន​ធ្វើ​ឱ្យ​ធុំក្លិន​ខ្លួន​ដូចដែល​មនុស្សជា​ច្រើន​អាច​ធ្លាប់​បានឮ​នោះ​ទេ​តែ​ទោះជាយ៉ាងណា​ក៏ដោយ​ ការដែល​នាំគ្នា​ងាក​មក​ទទួលទាន​បន្លែ​ជី​វ៉ាន់ស៊ុយ​ដើម្បី​ឱ្យ​ទទួល​បាន​ប្រយោជន៍​ល្អ​ៗដល់​រាងកាយ​នោះ​ ក៏​មិន​គួរ​ទទួលទាន​ច្រើនជ្រុល​ពេក​ដែរ​ ព្រោះ​មិនថា​អាហារ​ប្រភេទ​ណា​ដែល​ថា​ល្អ​ៗនោះ​ទេ​ បើ​យើង​ទទួលទាន​ច្រើនជ្រុល​ពេក​ ក៏​វា​ហុច​គុណវិបត្តិ​ដល់​យើង​ដែរ​៕

Advertisement