ប្រយោជន៍​ល្អ​ៗ 10យ៉ាង​របស់​ “ជី​វ៉ាន់ស៊ុយ​” អុីចឹង​បាន​ជា​ជនជាតិ​ជប៉ុន​ចូល​ចិ​ត្ត​ញ៉ាំម្ល៉េះ​!

បច្ចុប្បន្ន​នេះ​នៅ​ឯប្រទេស​ជប៉ុន​ “ជី​វ៉ាន់ស៊ុយ​” បាន​ក្លាយជា​បន្លែ​ដែល​មនុស្សជា​ច្រើន​នាំគ្នា​និយម​ចូលចិត្ត​ទទួលទាន​យ៉ាង​ខ្លាំង​ នាំគ្នា​ញ៉ាំ​ទាំង​ក្ដាប់​ៗ (ទាំង​តម្លៃ​ជី​វ៉ាន់ស៊ុយ​នៅ​ប្រទេស​គេ​មិនមែន​ថោ​កៗ​ដូច​ស្រុក​យើង​ផង​) ដល់​ថ្នាក់​មាន​អ្នក​ចម្រៀង​ប៊​យប៊ែ​នដ៍​របស់​ជប៉ុន​តែង​បទចម្រៀង​ច្រៀង​ដែល​មានឈ្មោះ​ថា​ “ជី​វ៉ាន់ស៊ុយ​ ហេ​វិន​” (ជី​វ៉ាន់ស៊ុយ​ស្ថានសួគ៌​) ដែល​បង្ហាញ​អំពី​ការ​និយម​ចូលចិត្ត​ញ៉ាំ​ជី​វ៉ាន់ស៊ុយ​ដ៏​ខ្លាំងក្លា​របស់​ជនជាតិ​ជប៉ុន​ទៀតផង​។

តាមរយៈការចូលចិត្តញ៉ាំជីវ៉ាន់ស៊ុយដ៏ខ្លាំងក្លានេះ ទើបធ្វើឱ្យនៅប្រទេសជប៉ុនមានភោជនីយដ្ឋានដែលល្បីល្បាញរឿងមុខម្ហូបដែលមានបន្លែជីវ៉ាន់ស៊ុយជាចំណែកផ្សំចម្បង មិនមែនគ្រាន់តែហាន់តូចៗរោយពីលើម្ហូបអាហារដូចនៅស្រុកយើងនោះទេ។ ពួកគេនាំគ្នាញ៉ាំជីវ៉ាន់ស៊ុយទាំងបាច់ៗតែម្ដង ហើយថែមទាំងមានភោជនីយដ្ឋានដែលលក់តែមុខម្ហូបដែលផ្សំតែពីបន្លែជីវ៉ាន់ស៊ុយសុទ្ធទៀតផង។ ក្រៅពីនេះ មុខម្ហូបជីវ៉ាន់ស៊ុយ ថែមទាំងជាមុខម្ហូបប្រចាំឆ្នាំរបស់ប្រទេសជប៉ុន(ឆ្នាំ2016) ដែលបញ្ជាក់ច្បាស់ពីការនិយមចូលចិត្តញ៉ាំជីវ៉ាន់ស៊ុយរបស់ជនជាតិជប៉ុនយ៉ាងច្បាស់ទៀតផង។

បើនិយាយអំពីរសជាតិ ប្រហែលជារឿងពិសេសដោយឡែកពិតៗមិនខាន ព្រោះអ្នកខ្លះអាចនឹងចូលចិត្ត អ្នកខ្លះទៀតអាចនឹងមិនចូលចិត្ត ដូចគ្នានឹងផ្លែទុរេននៅប្រទេសយើងដែរ ដែលអ្នកណាចូលចិត្ត ក៏ចូលចិត្តខ្លាំង តែអ្នកដែលមិនចូលចិត្ត ក៏ស្អប់តែម្ដង ព្រោះរសជាតិ និងក្លិនរបស់វាដែលខ្លាំងក្លា និងជាឯកលក្ខណៈពិសេសដោយឡែកពិតៗហ្នឹងឯង។ តែបើនិយាយអំពីប្រយោជន៍របស់ជីវ៉ាន់ស៊ុយវិញនោះ សូមជម្រាបថា មានច្រើនណាស់ រហូតដល់មិត្តអ្នកអានអាចនឹងត្រូវងាកមកនិយមចូលចិត្តញ៉ាំជីវ៉ាន់ស៊ុយខ្លាំងដូចជនជាតិជប៉ុនដែរមិនខាន។

សារធាតុអាហារនៅក្នុងបន្លែជីវ៉ាន់ស៊ុយ
– វីតាមីន A
– វីតាមីន B
– វីតាមីន C
– សារធាតុដែក
– បេតាឃែរ៉ូធីន
– កាល់ស្យូម និងផ្សេងៗទៀតជាច្រើន។

ប្រយោជន៍ល្អៗរបស់ “ជីវ៉ាន់ស៊ុយ”
1. ជួយបញ្ចុះជាតិស្ករនៅក្នុងឈាម ត្រូវនឹងអ្នកជំងឺទឹកនោមផ្អែម និងអ្នកដែលកំពុងសម្រកទម្ងន់
2. ការពារជំងឺផ្ដាសាយ
3. បំបាត់អាការស្រេកទឹក
4. តតាំង ប្រឆាំងមេរោគផ្សេងៗនៅក្នុងពោះវៀន
5. ជួយបណ្ដេញខ្យល់នៅក្នុងក្រពះអាហារ
6. មានសារធាតុប្រឆាំងរ៉ាឌីកាល់សេរី ជួយកាត់បន្ថយភាពប្រថុយប្រថានក្នុងការកើតជំងឺមហារីក
7. ជាឱសថបន្ទន់លាមក ជួយឱ្យបន្ទោបង់ស្រួល
8. បំបាត់អាការវិលមុខ
9. ថែបំប៉នភ្នែក
10. ជួយជំរុញការធ្វើការងាររបស់ឈាម និងសាច់ដុំ

ទោះជាបន្លែជីវ៉ាន់ស៊ុយមានក្លិនហាក់ដូចជាឈួលខ្លាំង តែក៏មិនចាំបាច់ទៅកង្វល់អ្វីដែរ ព្រោះ
ក្លិនរបស់បន្លែជីវ៉ាន់ស៊ុយនេះនឹងត្រូវបញ្ចេញចោលមកតាមទឹកមូត្រ ហើយបើមិនទទួលទានក្នុងបរិមាណច្រើនជ្រុលពេកទេនោះ វានឹងមិនធ្វើឱ្យធុំក្លិនខ្លួនដូចដែលមនុស្សជាច្រើនអាចធ្លាប់បានឮនោះទេ តែទោះជាយ៉ាងណាក៏ដោយ ការដែលនាំគ្នាងាកមកទទួលទានបន្លែជីវ៉ាន់ស៊ុយដើម្បីឱ្យទទួលបានប្រយោជន៍ល្អៗដល់រាងកាយនោះ ក៏មិនគួរទទួលទានច្រើនជ្រុលពេកដែរ ព្រោះមិនថាអាហារប្រភេទណាដែលថាល្អៗនោះទេ បើយើងទទួលទានច្រើនជ្រុលពេក ក៏វាហុចគុណវិបត្តិដល់យើងដែរ៕

Advertisement