ទទួលទាន​ស្ករ​សូកូឡា ដើម្បី​សុខភាព​បេះដូង​រឹងមាំ

ក្រុម​អ្នក​វិទ្យា​សា​ស្ដ្រជាច្រើន​បាន​អះអាង​ថា​ ការ​ទទួលទាន​ស្ករ​សូកូឡា​អាច​ជួយ​កាត់បន្ថយ​ជំងឺបេះដូង​ និង​ជួយ​ឱ្យ​ប្រព័ន្ធ​ខួរក្បាល​ដំណើរការ​បាន​ល្អ​។ បើ​យោង​តាម​ទិន្នន័យ​សុខភាព​នៅ​តំបន់​ប្រទេស​ដែល​មាន​អាកាសធាតុ​ត្រជាក់​ ទទួល​បាន​ពី​ការស្រាវជ្រាវ​ទៅលើ​អ្នកជំងឺ​បេះដូង​មួយ​ក្រុម​បង្ហាញថា​ ការ​ទទួលទាន​ស្ករ​សូកូឡា​អាច​ជួយ​កាត់បន្ថយ​ការ​ប្រឈមមុខនឹង​ជំងឺបេះដូង​ និង​បញ្ហា​ប្រព័ន្ធ​ខួរក្បាល​ប្រហែលជា70​%។ តាម​មាត្រដ្ឋាន​ស្ករ​សូកូឡា100​ ក្រាម​មាន​សារធាតុ​កាកាវ​ 70​% – 85​% ជួយ​ធ្វើ​ឱ្យ​សម្ពាធ​ឈាម​មាន​លក្ខណៈ​ធម្មតា​ ប្រឆាំង​នឹង​ការ​រលាក​ និង​ឈាមកក​បាន​។

វគួរញ៉ាំ1ប្រអប់ក្នុង1សប្ដាហ៍​
វគួរញ៉ាំ1ប្រអប់ក្នុង1សប្ដាហ៍​

​យ៉ាងណាមិញ​លទ្ធផល​ពិសោធ​ក៏បាន​បង្ហាញ​ទៀត​ថា​ អ្នក​ដែល​បាន​ទទួលទាន​ស្ករ​សូកូឡា​មួយ​ប្រអប់​អាច​កាត់បន្ថយ​ការ​ប្រឈមមុខនឹង​ជំងឺបេះដូង​បាន37​% និង​បញ្ហា​ប្រព័ន្ធ​ខួរក្បាល​បាន29​% បើ​ប្រៀបធៀប​ទៅ​នឹង​អ្នកទទួល​ទាន​ស្ករ​សូកូឡា​ចំនួន​តិចតួច​បំផុត​ និង​អ្នក​ដែល​មិនបាន​ទទួលទាន​សោះ​។ អ្នកជំនាញ​ខាង​បញ្ហា​សុខភាព​បេះដូង​ពិភពលោក​បាន​អះអាង​ថា​ “យើង​ត្រូវតែ​បន្ត​ការ​ស្រាវជ្រាវ​បន្ថែម​ទៀត​ ដើម្បី​បញ្ជាក់​ឱ្យ​បាន​កាន់តែ​ច្បាស់​ពី​ប្រសិទ្ធភាព​នៃ​ការ​ការពារ​របស់​ស្ករ​សូកូឡា​ចំពោះ​សុខភាព​របស់​មនុស្ស​។ ក្នុង​ការ​ពិសោធ​នោះ​ដែរ​ ក្រុម​វិទ្យាសាស្ត្រ​បានឱ្យ​អ្នកមាន​បញ្ហា​ចង្វាក់​បេះដូង​ដើរ​ញាប់​ និង​មិន​ទៀងទាត់​ ឱ្យ​ទទួលទាន​ស្ករ​សូកូឡា​ពណ៌ខ្មៅ​ ដើម្បី​សង្កេត​ពី​ការ​ជួយ​ពង្រឹង​ចលនា​សម្ពាធ​ឈាម​ក្នុង​បេះដូង​។ ជា​លទ្ធ​ផល​គេ​ទទួល​បាន​ប្រសិទ្ធភាព​របស់​ស្ករ​សូកូឡា​ក្នុង​ជួយការ​ពារ​ជំងឺបេះដូង​បាន​ពិតមែន​។ ទោះបីជា​វា​អាច​ជួយ​សុខភាព​បាន​ពិតប្រាកដ​មែន​ក៏ដោយ​ ប៉ុន្តែ​លោកអ្នក​មិន​គួរ​ទទួលទាន​វា​ក្នុង​ចំនួន​ដ៏​ច្រើនលើស​លប់​ពេក​នោះ​ទេ​ ពីព្រោះ​វា​អាច​បង្ក​ឱ្យ​មាន​បញ្ហា​ផ្សេង​ៗបាន​។ ក្រុម​អ្នក​វិទ្យាសាស្ត្រ​ បាន​បញ្ជាក់​ថា​ អ្នក​អាច​ទទួលទាន​សូកូឡា​ក្នុង​បរិមាណ​ 30ក្រាម​ក្នុង​មួយថ្ងៃ​ និង​មួយ​ប្រអប់​ក្នុងរយៈពេល​មួយ​សប្ដាហ៍​តែប៉ុណ្ណោះ​។ ហើយ​ចំពោះ​ក្រុម​អ្នកជំងឺ​បេះដូង​ដែល​មាន​អាយុ​ចន្លោះ​ពី50ឆ្នាំ​ ទៅ60ឆ្នាំ​ មិន​ត្រូវ​បាន​អនុញ្ញាតិ​ឱ្យ​ទទួលទាន​ក្នុង​បរិមាណ​ច្រើន​នោះ​ទេ​។មួយវិញទៀត​ ស្ករ​សូកូឡា​ក៏​មាន​ផ្ទុក​នូវ​សារធាតុ​សរីរាង្គ​ជាច្រើន​ ដែល​តួនាទី​ជា​សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​ផង​ដែរ​។ មិន​តែប៉ុណ្ណោះ​មាន​រួមបញ្ចូល​ទាំង​សារធាតុ​ Polyphenols​ ,សារធាតុFlavonoids​, សារធាតុ​ Catechins​ ក្នុង​នោះ​ទៀតផង​។ សារធាតុ​ប្រឆាំង​អុកស៊ីតកម្ម​ Flavonoids​ នៅ​ក្នុង​ស្ករ​សូកូឡា​អាច​ជំរុញ​ endothelium​ ដែល​ជា​ស្រទាប់​ខាងក្នុង​ នៃ​សរសៃឈាម​អា​ទែរ​ ដើម្បី​ផលិត​ Nitric​ Oxide​ (NO​) ដែល​ជា​ឧស្ម័ន​ម្យ៉ាង​។មុខងារ​នៃ​ NO​ គឺ​បញ្ជូន​ព័ត៌មាន​ទៅ​ក្នុង​សរសៃឈាម​ដែល​ទប់ទល់​ និង​ចលនា​របស់​ឈាម​កុំឱ្យ​ដើរលឿន​ហួស​កម្រិត​ និង​ជួយ​កាត់បន្ថយ​សម្ពាធ​ឈាម​។ដូច្នេះហើយ​បាន​ជា​ ស្ករ​សូកូឡា​មាន​ផ្ទុក​ទៅ​ដោយសារ​ធាតុ​ចិញ្ចឹម​ ដែល​អាច​ជួយ​ឱ្យ​អ្នកមាន​សុខភាព​ល្អ​ បើ​មានការ​ទទួលទាន​បាន​ត្រឹមត្រូវ​។ព្រោះ​បាន​ផលិត​ចេញពី​គ្រាប់ធញ្ញជាតិ​របស់​ដើម​កាកាវ​ ហើយ​មាន​ផ្ទុក​នូវ​ជាតិ​ស្ករ​តិច​បំផុត​ ដែល​អាច​ជួយ​បំប៉ន​ដល់​សុខភាព​របស់​អ្នក​ និង​កាត់បន្ថយ​ដល់​ការ​កើតមាន​នូវ​ជំងឺបេះដូង​បាន​យ៉ាង​ពិតប្រាកដ​៕

Advertisement