ស្តេ​ក​សាច់គោ សុស ​ម្រេច នំប៉័ង

ងាក​មក​រៀន​ចម្អិន​ស្តេ​កសាច់គោ​ ទឹក​សុស​ម្រេច​ហឹរ​ៗ ញ៉ាំ​ជាមួយនឹង​នំប៉័ង​វិញ​ម្តង​ ពិតជា​ប្លែក​មាត់​ជាមិនខាន​ តោះ​តាមដាន​ជាមួយ​គ្រឿងផ្សំ​ និង​របៀប​ចម្អិន​ ដែល​ជា​រូបមន្ត​ដ៏​ពិសេស​របស់​លោក​ ឈូក​ សាមិ​ត្ត​ មេ​ចុងភៅ​ធំ​ ប្រចាំ​ភោជនីយដ្ឋាន​ដ៏​ល្បី​ សេ​វេន​ ប្រាយ​ សាខា​ទួលគោក​ដូច​ខាងក្រោម​នេះ​។

គ្រឿងផ្សំ
​* សាច់​គោ​ហ្វី​ឡេ​ 150g​
* ដំឡូងបារាំង​កញ្ចប់​
* ម្រេច​ម៉ដ្ឋ​
* ទឹកដោះគោឆៅ​
* គ្រី​ម
* ប៊័រ​
* ឈីស​
* អំបិល​
* ស្ករស​
* ក្រូចឆ្មារ​
* ជី​បារាំង​
* ម្សៅស៊ុប​

វិធី​ចម្អិន​
ដំបូង​ត្រូវ​យក​សាច់​គោ​ហ្វី​ឡេ​នោះ​មក​ដំ​ឱ្យ​រាង​ទួ​កសាច់​បន្តិច​ រួច​យក​ទៅ​ប្រឡាក់​ជាមួយ​ម្សៅស៊ុប​ ម្រេច​ម៉ដ្ឋ​ និង​ជី​បារាំង​ ហើយ​សឹម​យក​ទៅ​ចៀន​រយៈពេល5នាទី​ ឱ្យ​សាច់​ឆ្អិត​កម្រិត​70​%។ បន្ទាប់មក​យក​ដំឡូងបារាំង​ទៅ​បំពង​នៅក្នុង​ខ្លាញ់​ក្តៅ​ខ្លាំង​រយៈពេល5នាទី​ និង​ធ្វើ​ទឹក​សុស​ម្រេច​ម៉ដ្ឋ​ ដោយ​ឆា​ម្រេច​ម៉ដ្ឋ​ជាមួយ​ទឹកដោះគោឆៅ​ឱ្យ​ឈ្ងុយ​ ទើប​យក​មក​កូរ​ជាមួយ​គ្រី​ម ប៊័រ​ និង​ឈីស​ រួច​លាយ​គ្រឿងផ្សំ​រសជាតិ​ចូល​ដែល​មាន​ដូចជា​ អំបិល​ ស្ករស​ទៅតាម​បរិមាណ​ទឹក​សុស​ដែល​អ្នកធ្វើ​។ ជាចុងក្រោយ​រៀប​ស្តេ​កសាច់គោ​នៅក្នុង​ចាន់​ស្អាត​មួយ​ ដោយ​ហាន់សាច់​គោ​ជា​ចំ​ណិ​តៗ​ ដើម្បី​ងាយស្រួល​ទទួលទាន​ក៏បាន​ ហើយ​បន្ថែម​ដោយ​ចំណិត​ដំឡូងបារាំង​បំពង​ រួច​ស្រោចទឹក​សុស​ម្រេច​ម៉ដ្ឋ​ពីលើ​សាច់​ស្តេ​កក៏បាន​ ឬដាក់​ទឹក​សុស​នៅក្នុង​ចាន​តូច​មួយ​ទុក​ជ្រលក់​ពេល​ទទួលទាន​ជា​មួ​យស្តេ​កក៏បាន​ និង​ដាក់​ចំណិត​ក្រូចឆ្មារ​នៅ​ក្បែរ​នោះ​ ដើម្បី​ទុក​បន្ថែម​រសជាតិ​ជាការស្រេច​៕

Advertisement