ចំណេះដឹងល្អសម្រាប់បងៗស្រ្តីមេផ្ទះទាក់ទងនឹងផ្លែឈើគ្រប់មុខ

លេខ​នេះ​ ឡា​រ៉ែ​ន មានចំណេះ​ដឹង​ពិសេស​បំផុត​ដែល​ទាក់ទង​នឹង​ផ្លែឈើ​មក​ជម្រាប​ជូន​បងៗ​ស្រ្តី​មេផ្ទះ​ ដែល​ធានា​ថា​ នៅពេល​ដែល​បាន​ដឹង​ហើយ​ បងៗ​ច្បាស់ជា​នឹង​យកចំណេះ​ដឹង​នេះ​ទៅ​ចែករំលែក​បន្ត​ទៀត​ជាមិនខាន​។ ដូច្នេះ​យើង​នាំ​គ្នា​មក​មើល​ថា​ តើ​ចំណេះដឹង​ទាក់ទង​នឹង​ផ្លែឈើ​នេះ​មាន​អ្វីខ្លះ​ ដូចតទៅ​៖

– ចំពោះ​ផ្លែ​ប៉ោម​
. គួរ​លាង​ផ្លែ​ប៉ោម​ឱ្យ​បាន​ស្អាត​មុននឹង​ទទួលទាន​ ព្រោះ​ជួនកាល​ជី​ ឬថ្នាំ​សម្លាប់សត្វ​ល្អិត​ដែលគេ​បាញ់​ដាក់​ដើម​ផ្លែ​ប៉ោម​នោះ​ អាច​នៅ​មាន​សេសសល់​ជាប់​នៅ​លើ​ផ្លែ​ប៉ោម​ និង​អាច​បង្ក​ឱ្យ​មាន​គ្រោះថ្នាក់​ដល់​សុខភាព​អ្នក​ញ៉ាំ​បាន​។. ពេល​ត្រូវ​ចិត​សម្បក​ផ្លែ​ប៉ោម​ចំនួន​ច្រើន​ បងៗ​ស្រ្តី​មេផ្ទះ​គួរ​ប្រើ​ទឹក​ក្តៅ​ឧណ្ហ​ៗលាង​ផ្លែ​ប៉ោម​ជាមុន​សិន​ ព្រោះ​វា​នឹង​ធ្វើ​ឱ្យ​កាន់តែ​ងាយស្រួល​ចិត​សម្បក​ចេញ​។
. ពេល​ចិត​សម្បក​ផ្លែ​ប៉ោម​ ដើម្បី​កុំឱ្យ​សាច់​ផ្លែ​ប៉ោម​ឡើងពណ៌​ក្រហមជាំ​ និង​សាច់​ឡើង​ផុស​ៗនោះ​ បងៗ​គួរ​ដាក់​នៅក្នុង​ចាន​ដែល​មាន​ទឹក​ត្រជាក់​ និង​ដាក់​អំបិល​ចូល​ទៅ​បន្តិច​ផង​។
. និង​ពេល​ចិត​សម្បក​ផ្លែ​ប៉ោម​ សម្រាប់​ធ្វើ​ជា​ទឹកជ្រលក់​ផ្លែ​ប៉ោម​(ដូច​ទឹក​ប៉េងប៉ោះ​) បងៗ​គួរ​រក្សាទុក​សម្បក​វា​ផង​ ដើម្បី​យក​វា​ទៅ​ដាក់​ស្ងោរ​ដោយ​ដាក់​ទឹកតែ​បន្តិច​បាន​ហើយ​ រួចហើយ​ប្រើ​ទឹកដែល​ស្ងោរ​សម្បក​ផ្លែ​ប៉ោម​នេះ​ជំនួស​ទឹក​ធម្មតា​ក្នុង​ការ​ធ្វើ​ទឹកជ្រលក់​ផ្លែ​ប៉ោម​នេះ​ ព្រោះ​វា​នឹង​ធ្វើ​ឱ្យ​មាន​រសជាតិ​ឆ្ងាញ់​ ហើយ​ពណ៌​របស់​ទឹក​ជ្រលក់​ផ្លែ​ប៉ោម​ដែល​យើង​ធ្វើ​ហើយ​នោះ​ល្អ​ជាង​ប្រើ​ទឹក​ធម្មតា​ធ្វើ​ ។

– ចំពោះ​ផ្លែ​ចេកអំបូង​ ឬចេកណាំវ៉ា​
. ចូរ​កុំ​រក្សាទុក​ចេកអំបូង​នៅក្នុង​ទូទឹកកក​ ព្រោះ​នឹង​ធ្វើ​ឱ្យ​សម្បក​វា​ឡើង​ខ្មៅ​ តែបើ​ចង់​ញ៉ាំ​ចេកអំបូង​ត្រ​ជា​ក់ៗ​ គួរ​ដាក់​វា​ក្នុង​ទូទឹកកក​ល្មម​តែ​ញ៉ាំ​អស់​ 1ពេល​ៗបាន​ហើយ​ និង​ដាក់​នៅក្នុង​ជាន់ក្រោម​បំផុត​(ក្នុង​ប្រអប់​ដាក់​បន្លែ​)របស់​ទូទឹកកក​។
. សាច់​ចេកអំបូង​ ឬចេកណាំវ៉ា​នឹង​មិន​ឡើង​ខ្មៅ​បន្ទាប់ពី​បក​សម្បក​ហើយ​ទេ​ បើសិនជា​បាន​ជ្រលក់​ចូលក្នុង​ទឹកក្រូច​ឆ្មារ​បន្តិច​ ហើយ​បើ​យក​ទៅ​ធ្វើ​ញាំ​ផ្លែឈើ​ផង​នោះ​ និង​រឹតតែ​មាន​រសជាតិ​ឆ្ងាញ់​ថែមទៀត​។

– ចំពោះ​ផ្លែក្រូច​គ្រប់​ប្រភេទ​
. ផ្លែក្រូច​គ្រប់​ប្រភេទ​ ក៏​មិន​គួរ​រក្សាទុក​ក្នុង​ទូទឹកកក​ដែរ​ ព្រោះ​នឹង​ធ្វើ​ឱ្យ​ផ្លែក្រូច​កាន់តែ​មាន​រសជាតិ​ជូរ​ឡើង​ វិធី​ទុកដាក់​ផ្លែក្រូច​ដែល​ត្រឹម​-ត្រូវ​នោះ​គឺ​ ដាក់​នៅក្នុង​ថាស​ និង​ទុក​នៅក្នុង​ កន្លែង​ដែល​មាន​ខ្យល់​ចេញចូល​ តែ​មិន​សើម​ អាប់​ ឬស្ងួត​ខ្លាំងពេក​ឡើយ​ ។
. សម្រាប់​ផ្លែក្រូច​ថ្លុង​ពេល​បក​សម្បក​សម្រាប់​រៀបចំ​ពិសា​ក្នុង​ពិធីជប់លៀង​ គួរ​បក​ដោយ​ប្រើ​វិធី​ពុះ​សម្បក​ជុំវិញ​ ទទឹង​ផ្លែ​ចំ​កណ្តាល​(កុំ​ចិត​ក្បាល​ចេញ​) ពុះ​សន្សឹម​ៗរហូតដល់​សម្បក​ក្នុង​ តែ​ត្រូវ​ប្រយ័ត្ន​កុំឱ្យ​មុខកាំបិត​ប៉ះ​នឹង​សាច់​ក្រូច​ រួចហើយ​យក​សម្បក​ចេញ​ដោយ​ប្រើ​ចុង​ម្រាម​ដៃ​របស់​យើង​លូកចូល​ទៅ​ម្តង​បន្តិច​ៗ និង​ប្រយ័ត្ន​កុំឱ្យ​រហែក​សម្បក​។ ពេល​យក​សម្បក​ចេញ​បាន​ទាំងពីរ​ខាង​ហើយ​ ចូរ​ទុកចោល​មួយអន្លើ​សិន​ បន្ទាប់មក​បក​សម្បក​ក្នុង​ដែល​ជាប់នឹង​សាច់​ចេញ​ឱ្យ​ស្អាត​ រួច​រៀប​ចូល​ទៅវិញ​ឱ្យ​មាន​រូបរាង​ដូចដើម​។ លោកអ្នក​អាច​ប្រើ​សម្បក​ក្រូចថ្លុង​នោះ​ជំនួស​ចាន​ដាក់ផ្លែ​ឈើ​បាន​យ៉ាង​ស្អាត​ក៏បាន​ដែរ​។
. ចំណែក​ផ្លែក្រូច​ឃ្វិច​វិញ​ នៅពេល​យើង​បក​សម្បក​ចង់​ញ៉ាំ​ម្តង​ៗ យើង​តែង​ជួបនឹង​សរសៃ​-សៗ​នៅ​ជាប់​ពាសពេញ​លើ​សាច់​ក្រូច​នោះ​ ធ្វើ​ឱ្យ​រំខាន​ និង​មានការ​ពិបាក​បេះ​ចេញ​ម្តង​មួយ​សរ​សៃៗ​ខ្លាំង​ណាស់​ តែ​សូម​លោក​អ្នក​កុំអាល​រំខានចិត្ត​អី​ វិ​ធី​ងាយ​ៗក្នុង​ការ​ធ្វើ​ឱ្យ​សរសៃ​-សៗ​ទាំងនោះ​ជាប់​អស់​ទៅ​នឹង​សម្បក​ពេល​បក​ពិសា​នោះ​គឺ​ គ្រាន់តែ​យក​ផ្លែក្រូច​ឃ្វិច​ទៅ​ដាក់​ត្រាំ​ក្នុងទឹក​ក្តៅ​ឧណ្ហ​ៗឱ្យ​លិច​ផ្លែ​ ទុក​ចោល​ប្រមាណ​ជា​ 5-10នាទី​ រួចហើយ​ស្រង់​យក​មក​បក​ពិសា​… តែ​ប៉ុណ្ណឹង​សរសៃ​-សៗ​ទាំងនោះ​នឹង​ជាប់​ទៅជាមួយ​សម្បក​អស់​ជាមិនខាន​ ឯរសជាតិ​នៅតែ​ឆ្ងាញ់​ដូចមុន​ដដែល​។
. សម្រាប់​ផ្លែក្រូច​ឆ្មារ​ដែល​ទុកចោល​យូរ​ ឡើង​ក្រៀម​នោះ​ វា​នឹង​ស្រស់​ ហើយ​មាន​ទឹក​ច្រើនឡើង​វិញ​បើ​បាន​យក​ទៅ​ដាក់​នៅក្នុង​ចាន​ ឬឆ្នាំង​ដែល​មាន​ទឹក​ក្តៅ​ឧណ្ហ​ៗ ដោយ​ទុក​ឱ្យ​ទឹក​វា​នៅ​ក្តៅ​បែប​នោះ​រយ:ពេល​ប្រមាណ​ជា​ 1ម៉ោង​ (តែ​ត្រូវ​ប្រយ័ត្ន​កុំឱ្យ​ទឹក​ក្តៅ​នោះ​ពុះ​) រួច​ហើយ​សឹម​ស្រង់​ឡើង​យក​មក​ទុក​ឱ្យ​ស្ងួត​មុន​នឹង​យក​ទៅ​ប្រើការ​។ ក្រូចឆ្មារ​នោះ​នឹង​មាន​ទឹក​ច្រើនឡើង​វិញ​ និង​មាន​រសជាតិ​ដូច​ពេល​នៅ​ស្រស់​ដដែល​។

– ចំពោះ​ផ្លែ​ខ្នុរ​ និង​ផ្លែទៀប​

. លោកអ្នក​គួរតែ​ជ្រើសរើស​យក​ផ្លែ​ខ្នុរ​ និង​ផ្លែទៀប​ណា​ដែល​មាន​ក្រ​ឡា​ធំៗ​ ឬមាន​បន្លា​ឆ្ងាយ​ៗពីគ្នា​ ព្រោះ​ពេល​បក​ពិសា​នឹង​បាន​សាច់​ក្រាស់​ៗ ហើយ​មានសាច់​ច្រើន​ទៀតផង​ ។

– ចំពោះ​ផ្លែ​ ឃែន​តា​លូប​ (ត្រសក់ស្រូវ​បារាំង​ ឬផ្លែ​ម៉ឺ​ឡុង​) និង​ផ្លែ​ឪឡឹក​
. សម្រាប់​ផ្លែ​ ឃែន​តា​លូប​ នៅពេល​ដែល​លោកអ្នក​ពុះ​ និង​ចង់​ទុក​មួយ​ចំហៀង​សម្រាប់​ទទួលទាន​ថ្ងៃក្រោយ​នោះ​ បងៗ​ស្រ្តី​មេផ្ទះ​គួរ​រក្សា​គ្រាប់​របស់​វា​ឱ្យ​នៅ​ដដែល​កុំ​ខ្វេះ​ចេញ​ ព្រោះ​វា​នឹង​ជួយ​រក្សា​សំណើម​របស់​ផ្លែ​ឃែន​តា​លូ​បនោះ​ និង​ធ្វើ​ឱ្យ​នៅ​ស្រស់​ថ្មី​រហូត​ទាល់តែ​លោកអ្នក​យក​មក​ពិសា​នៅពេល​ក្រោយ​បាន​។
. ចំណែក​ឯផ្លែ​ឪឡឹក​វិញ​ នៅពេល​ពុះ​ហើយ​ ​បើ​លោកអ្នក​ចង់​រក្សាទុក​មួយ​ចំហៀង​សម្រាប់​ពិសា​នៅពេល​ក្រោយ​នោះ​ ​ចូរ​យក​ថង់​ប្លាស្ទិក​ស្ដើង​ៗ ថ្លា​ៗ មក​បិទ​ពីលើ​សាច់​ឪឡឹក​នោះ​ រួច​ហើយ​សឹម​យក​ទៅ​ទុក​ក្នុង​ទូទឹកកក​។ ផ្លែ​ឪឡឹក​ដែល​នៅសល់​មួយ​ចំហៀង​នោះ​នឹង​នៅ​ស្រស់​ ស្រួយ​ និង​មិន​ចូល​ខ្យល់​នាំ​ឱ្យ​ខូច​រសជាតិ​ឡើយ​។
. បើ​ចង់ឱ្យ​សាច់​ផ្លែ​ឪឡឹក​កាន់តែ​ផ្អែម​ ស្រួយ​ឆ្ងាញ់​ឡើង​ទៀត​នោះ​ នៅពេល​ដែល​លោកអ្នក​ចិត​ដាក់​ចាន​ហើយ​ ចូរ​រោយ​ស្ករ​-សពី​លើ​បន្តិច​ មុននឹង​យក​ទៅ​ដា​ក់​ក្លា​ស្សេ​ក្នុង​ទូទឹកកក​ សាច់​ឪឡឹក​នោះ​នឹង​កាន់តែ​មាន​រសជាតិ​ផ្អែម​ជាប់​ចិត្ត​ឡើង​ទៀត​មិនខាន​។
. វិធី​រក្សា​ផ្លែ​ឪឡឹក​ឱ្យ​នៅ​ត្រជាក់ស្រេប​ និង​ផ្អែម​ស្រស់​បាន​យូរ​សម្រាប់​ទុក​យក​ទៅ​ពិសា​ក្នុង​ពេល​ទៅដើរ​លេង​នៅ​ទី​ឆ្ងាយ​ គឺ​ ផ្លែ​ឪឡឹក​ដែល​រក្សាទុក​នៅក្នុង​ទូទឹកកក​រហូត​ឡើង​ត្រជាក់​ស្រេ​បហើយ​ បើ​ចង់​យក​ទៅ​ទុក​ពិសា​នៅពេល​ទៅដើរ​លេង​នៅ​ទី​ឆ្ងាយ​នោះ​ ចូរ​យក​ក្រដាស​កា​សែ​តស្ងួត​ៗមក​រុំ​ឱ្យ​ជិត​ វា​នឹង​ធ្វើ​ឱ្យ​ផ្លែ​ឪឡឹក​នោះ​នៅតែ​រក្សា​ភាពត្រជាក់​បាន​យូរ​រហូតដល់​ពេល​ពុះ​ពិសា​មិនខាន​។

– ចំពោះ​ផ្លែ​ល្ហុង​ និង​ផ្លែ​ម្នាស់​
. សម្រាប់​ផ្លែ​ល្ហុង​ ការ​ថែរក្សា​ទុកដាក់​ក៏​ដូច​ផ្លែ​ឪឡឹក​ដែរ​ តែ​ពេល​ចិត​ពិសា​ បើ​លោកអ្នក​ចង់ឱ្យ​សាច់​ល្ហុង​មាន​រសជាតិ​ប្លែក​ និង​កាន់តែ​ឆ្ងាញ់មាត់​ឡើង​នោះ​ ចូរ​ច្របាច់​ក្រូចឆ្មារ​ពីលើ​បន្តិច​ វា​នឹង​ជួយ​លើក​រសជាតិ​ឡើង​ថែមទៀត​។
. ចំណែក​ឯផ្លែ​ម្នាស់​វិញ​ ​ពេល​ចិត​ជា​ចំ​ណិ​តៗ​ដាក់​ចាន​ហើយ​ ​ចូរ​រោយ​អំបិល​ពីលើ​បន្តិច​ នឹង​ធ្វើ​ឱ្យ​សាច់​ម្នាស់​នោះ​កាន់តែ​មាន​រសជាតិ​ផ្អែម​ឡើង​ និង​មិន​ធ្វើ​ឱ្យ​រមាស់​កទៀតផង​៕

Advertisement