ប្រហុក​អាំងផ្លែ​ក្រសាំង​លើ​ជ្រុ​ញ​

​នៅសប្តាហ៍នេះគេហទំព័រ “ឡា រ៉ែន” នាំយកនូវមុខម្ហូបថៃបែបខ្មែរគឺ ប្រហុក​សាច់​ត្រី​លាយ​ជាមួយ​សាច់ជ្រូក​ចិញ្ច្រាំ រួមផ្សំ​នឹង​ត្រីឆ្អើរ​អាំង​នៅលើ​ជ្រុ​ញ។ ចង់ដឹង​ទេ​ថា អាហារ​មួយ​នេះ​មានឈ្មោះ​អ្វី និង​ឆ្ងាញ់​បាន​កម្រិតណា?

+ គ្រឿងផ្សំ
– ប្រហុក​សាច់​ត្រី 5g
– សាច់ជ្រូក​ចិញ្ច្រាំ 5g
– ត្រីឆ្អើរ 0.25g
– ផ្លែ​ក្រសាំង 1ផ្លែ
– គល់​ស្លឹកគ្រៃ 1គល់
– ម្ទេស
– ជីរ​ណា
– ខ្ទឹមស​ចិញ្ច្រាំ
– ខ្ទឹមក្រហម​ចិញ្ច្រាំ
– ប៊ីចេង
– ស្ករស
– បន្លែ​ផ្ទាប់

+ វិធី​ចម្អិន
យក​គ្រឿងផ្សំ​ដូចដែល​បាន​រៀបរាប់​ជូន​ខាងលើ​ចិញ្ច្រាំ​ចូលគ្នា​ឱ្យ​ក្លាយជា​ល្បាយ​តែមួយ រួច​យក​ដា​ក់លើ​ជ្រុ​ញ ហើយ​ដាក់​ដុត​នៅក្នុង​ម៉ាស៊ីន​ម៉ាក្រូ​វ៉េវ​ប្រមាណ​ជា15នាទី រហូត​ឃើញថា​ឆ្អិន​ល្អ ទើប​យក ចេញ​ក្រៅ រៀបចំ​ដាក់​លើ​ថាស រួមជាមួយ​នឹង​បន្លែ​គ្រប់មុខ​ដូចដែល​បាន​ត្រៀម​ទុក​សម្រាប់​ទទួលទាន​ផ្ទាប់​ជាមួយ​ជាការ​ស្រេច។ កុំ​ភ្លេច​ណា អាហារ​មួយ​នេះ​សម្រាប់​អ្នកចេះ​ទទួលទាន​ម្ទេស​ហឹរ​វិញ​ពិតជា​ត្រូវចិត្ត​ជាក់​ជាមិនខាន កាន់តែ​ហឹរ​កាន់តែ​ល្អ៕

Advertisement