សារធាតុ​អា​ហា​រល្អៗ​សម្រាប់​កូនតូច​ ​ដែល​បង្កប់​នៅក្នុង​ពណ៌​បន្លែ​ផ្លែឈើ​ដែល​អ្នកម្ដាយ​គួរតែ​យល់ដឹង​

អាហារ​សម្រាប់​ក្មេង​តូច​ៗ​ ​ប្រាកដ​ណាស់​ត្រូវតែ​មាន​បន្លែ​ ​និង​ផ្លែឈើ​ជា​គ្រឿងផ្សំ​ដែល​មានប្រយោជន៍​ដល់​រាងកាយ​ពួកគេ​ ​ហើយ​បន្លែ​ប្រភេទ​នៃ​ពណ៌​នី​មួយ​ៗ​ទៀតសោត​សុទ្ធតែ​ផ្ដល់​នូវ​សារធាតុ​អាហារ​ដែល​ល្អ​ផ្សេង​ៗ​ពីគ្នា​សម្រាប់​កុមា​រតូចៗ​។​ ​

​ទី1​ ​គឺ​ ​បន្លែ​ផ្លែឈើ​ពណ៌បៃតង​ ​គឺ​មាន​ផ្ទុក​សា​ធារ​តុ​ ​ ​ខ្លូ​រ៉ូ​ហ្វីល​ ​(​Chlorophyll​)​ ​មានគុណ​សម្បត្តិ​ក្នុង​ការ​តតាំង​ការ​កកើត​ជំងឺមហារីក​បាន​យ៉ាង​ល្អ​ ​មាន​សារធាតុ​កាក​សរសៃ​ខ្ពស់​ ​ជួយ​ឱ្យ​បន្ទោបង់​បាន​ល្អ​ ​បន្ថយ​អាស៊ីត​ក្នុង​ក្រពះ​ ​និង​ជួយ​កាត់បន្ថយ​អា​ក្កា​រៈ​ចាញ់​ ​ប្រតិកម្ម​នានា​។​ ​

​ទី2​ ​បន្លែ​ផ្លែឈើ​ពណ៌ក្រហម​ ​មាន​សារ​ធា​តុ​ឡៃ​ខូ​ពីន​ ​និង​បេតា​សៃ​ស៊ីន​ ​ជួយ​តតាំង​ជំងឺ​មហា​រី​ក​ផ្សេង​ៗ​បាន​យ៉ាង​ល្អ​ ​និង​មានគុណ​សម្បត្តិ​ក្នុង​ការ​ប្រឆាំង​រ៉ាឌីកាល់​សេរី​ ។​ ​

​ទី3​ ​បន្លែ​ផ្លែឈើ​ពណ៌លឿង​ ​និង​ពណ៌លឿងទុំ​ ​មាន​សារធាតុ​លូ​ធី​នការ​ពារ​ភាព​ចុះ​ខ្សោយ​របស់​ប្រសាទ​កញ្ចក់​ប្រស្រីភ្នែក​ ​ជួយ​ឱ្យ​មើលឃើញ​ច្បាស់​ល្អ​នៅពេល​យប់​ ​និង​មាន​សារធាតុ​ ​បេ​តា​ឃែ​រ៉ូ​ធីន​ ​ជួយ​ឱ្យ​សាច់​ស្បែក​ភ្លឺរលោង​ ​បន្ថយ​ភាព​ចុះ​ខ្សោយ​របស់​កោសិកា​។​ ​

​ទី4​ ​បន្លែ​ផ្លែឈើ​ពណ៌ស្វាយ​ ​មាន​សារធាតុ​ ​អ៊ែន​ថូ​សៃ​យ៉ា​នី​ន​មានគុណ​សម្បត្តិ​បំផ្លាញ​សារធាតុ​ដែល​បង្ក​ឱ្យ​កើត​មហារីក​ ​ជួយ​ពង្រីក​សរសៃឈាម​ ​ជួយ​បំប៉ន​សរសៃសក់​ឱ្យ​មាន​ភាព​ខ្មៅ​ក្រិប​ថែមទៀត​ផង​។​ ​

​ទី5​ ​បន្លែ​ផ្លែឈើ​ពណ៌​ ​ស​ ​មាន​ផ្ទុក​សារធាតុ​ ​កាក​សរសៃ​ខ្ពស់​ ​ដើម្បី​ ​ប្រឆាំង​រ៉ាឌីកាល់​សេរី​ ​បង្កើន​បរិមាណ​វីតាមីន​ ​E​ ​ក្នុង​រាងកាយ​ ​ជាពិសេស​ក្រុម​គ្រាប់ធញ្ញជាតិ​ផ្ដល់​នូវ​វីតាមីន​ ​និង​ប្រូ​តេ​អ៊ី​សម្រាប់​ក្មេង​តូច​ៗ​បាន​៕

Advertisement