4វិធី​ឆុង​ទឹកដោះគោ​ឱ្យ​កូន​មឹ​ម ដែល​ត្រឹម- ត្រូវ គ្មាន​ពពុះ ការពារ​ទារក​ពី​អាការ​ហើមពោះ

ការ​ឆុង​ទឹកដោះគោ​ ជា​ដំណាក់កាល​គ្រឹះ​ដំបូង​ក្នុង​ការ​ចិញ្ចឹម​កូន​ដែល​អាច​ហៅ​បាន​ថា​ ជា​ចំ​ណេះ​ដឹង​មូលដ្ឋាន​សម្រាប់​ស្ត្រីជា​ម្ដាយ​គ្រប់រូប​ ហើយ​អ្នកម្ដាយ​គ្រប់គ្នា​ក៏​ប្រហែលជា​ដឹងពី​វិធី​ការ​ឆុង​ទឹកដោះគោ​ស្រាប់ហើយ​ តែ​ដឹង​ទេ​ថា​ រឿង​ដែល​យើង​គិតថា​ងាយ​ និង​ធ្វើតាមបែប​ដែល​នរ​ណាៗ​ក៏​គេ​ធ្វើ​ដែរ​នោះ​ អាច​ជា​វិធី​ឆុង​ទឹកដោះគោ​ដែល​ស្ត្រីជា​ម្ដាយ​ទាំងអស់​យល់​ច្រឡំ​មករ​ហូត​ ជាពិសេស​ការ​ឆុង​ទឹកដោះគោ​ឱ្យ​ទារក​អាយុ​ 0-3ខែ​ ដែល​ប្រព័ន្ធ​រំលាយអាហារ​នៅ​មិនទាន់​ល្អ​ពេញលេញ​។ ការ​ឆុង​ទឹកដោះគោ​ដែល​មិន​ត្រឹមត្រូវ​ អាច​ធ្វើ​ឱ្យ​កូន​កើត​អាការ​ហើមពោះ​ មិន​ស្រួល​ពោះ​ បត់​ខ្លួន​ចុះឡើង​ញឹកញាប់​ និង​យំ​រករឿង​មិនឈប់​ក៏​មាន​ ដូច្នេះ​ មុននឹង​ឆុង​ទឹកដោះគោ​ឱ្យ​កូន​ អ្នកម្ដាយ​នាំគ្នា​មក​ពិនិត្យមើល​សិន​ប្រសើរ​ជាង​ថា​ តើ​បាន​ធ្វើ​រឿង​ទាំងអស់​នេះ​ដែរ​ឬទេ​?

1.ដាក់​ម្សៅ​ទឹកដោះគោ​ចូល​ទៅ​ក្នុង​ដប​មុន​ដាក់​ទឹក​… ការពិត​វិញ​ ត្រូវ​ដាក់​ទឹក​ចូល​សិន​​មុននឹង​ដួស​ម្សៅ​ទឹកដោះគោ​ដាក់​ចូល​ទៅ​ អ្នក​ម្ដាយ​ជាច្រើន​តែង​ស៊ាំ​ធ្លាប់​ជាមួយ​ការ​ដួស​ម្សៅ​ទឹកដោះគោ​ដាក់​ចូល​ដប​ទឹកដោះគោ​ រួចហើយ​ទើប​ដាក់​ទឹក​ចូល​ទៅ​។ ការ​ធ្វើបែប​នេះ​ គឺជា​រឿង​ដែល​មិន​ត្រឹមត្រូវ​សោះតែ​ម្ដង​ ព្រោះ​ការដែល​អ្នក​ម្ដាយ​ដាក់​ម្សៅ​ទឹកដោះគោ​ចូល​ទៅ​មុន​ នឹង​ធ្វើ​ឱ្យ​បរិមាណ​របស់​ទឹក​តិច​ជាង​ការពិត​ ធ្វើ​ឱ្យ​កូនតូច​បាន​ទទួល​ទឹកដោះគោ​ក្នុង​បរិមាណ​ដែល​ខាប់​ជ្រុល​ និង​អាច​ធ្វើ​ឱ្យ​កូន​កើត​អាការ​ទល់លាមក​បាន​។

2.ប្រើ​ទឹក​ក្ដៅ​ឆុង​ទឹកដោះគោ​… ការពិត​ទៅ​ ត្រូវ​ ប្រើ​ទឹក​ដាំ​ឆ្អិន​ដែល​ទុក​រហូត​ទាល់តែ​ត្រ​ជាក់​ស្មើនឹង​សីតុណ្ហភាព​ក្នុង​បន្ទប់​ការដែល​អ្នក​ម្ដាយ​ប្រើ​ទឹក​ក្ដៅ​ឆុង​ទឹកដោះគោ​ឱ្យ​កូន​ គឺជា​រឿង​ដែល​មិន​ត្រឹមត្រូវ​ឡើយ​ ព្រោះ​ទឹក​ក្ដៅ​នឹង​ធ្វើ​ឱ្យ​ទឹកដោះគោ​ផ្ដុំ​គ្នា​ជា​ដុំ​ៗ និង​បំផ្លាញ​សារធាតុ​អា​ហារ​មួយចំនួន​ដែល​មាននៅ​ក្នុង​ម្សៅ​ទឹកដោះ​គោ​។ ទឹក​ដាំ​ឆ្អិន​ដែល​មាន​សុវត្ថិភាព​សម្រាប់​កូន​គួរ​ដាក់​នៅក្នុង​ដប​ស្អាត​ដែល​ធ្វើ​ពី​កែវ​ មិនមែន​ប្លា​ស្ទិ​កដែល​មាន​ប្រតិកម្ម​ជាមួយ​ទឹក​ក្ដៅ​នោះ​ទេ​។

3.ក្រឡុក​ឡើង​-ចុះ​ខ្លាំង​ៗរហូត​ទឹកដោះ​បាញ់​ចេញ​ឆ្វាច​ពី​ក្បាល​ដប​… គឺជា​វិធី​ដែល​ខុស​​ ព្រោះ​ការពិត​ទៅ​ គ្រាន់​តែលុ​ញ ឬបង្វិល​ដប​ជុំវិញ​ក៏​គ្រប់គ្រាន់​ហើយ​ ​ការក្រ​ឡុក​ឡើង​-ចុះ​បែប​ខ្លាំង​ គឺជា​វិធី​ប្រក្រតី​ដែល​អ្នកម្ដាយ​ទាំងឡាយ​ចូលចិត្ត​ធ្វើ​ ប៉ុន្តែ​វា​ជា​វិធី​ដែល​ធ្វើ​ឱ្យ​កើត​ពពុះ​ច្រើន​បំផុត​ ហើយ​ការដែល​កូន​ជញ្ជក់​ពពុះ​ខ្យល់​ចូល​ទៅ​ ក៏​នឹង​ធ្វើ​ឱ្យ​កើ​តហ្គា​សនៅ​ក្នុង​ក្រពះ​ ជា​មូលហេតុ​មួយ​ដែល​ធ្វើ​ឱ្យ​កូន​ហើមពោះ​ និង​មិន​ស្រួល​ក្នុង​ពោះ​។ វិធី​បន្ថយ​អាការ​ហើមពោះ​របស់​កូន​ គឺ​លើក​កូន​ឡើង​ឱ្យ​ភើ​ក្រោយ​ពេល​មឹម​ឆ្អែត​ និង​មិន​ក្រឡុក​ដប​ទឹកដោះគោ​ឡើង​-ចុះ​ខ្លាំង​ៗ តែ​ចូរ​ប្រើ​វិ​ធី​លុញ​ដប​ឱ្យ​វិល​ជុំវិញ​ដោយ​បាតដៃ​ទាំងសងខាង​វិញ​ នឹង​ធ្វើ​ឱ្យ​ម្សៅ​ទឹកដោះគោ​ និង​ទឹក​ចូលគ្នា​បាន​ដោយ​មិនកើត​មាន​ពពុះ​។

4.ឆុង​ទឹកដោះគោ​ច្រើនជ្រុល​ រហូត​កូន​បៅ​ មិន​អស់​… ការពិត​ គួរ​ឆុង​ល្មមតែ​កូន​បៅ​អស់​ទើប​ជា​ការ​ប្រសើរ​ឆុង​ទឹកដោះគោ​ល្មមតែ​កូន​បៅ​អស់​ ឬបើ​កូន​បៅ​មិន​អស់​ ទឹកដោះគោ​ដែល​សល់​ អាច​រក្សាទុក​បាន​ក្នុង​សីតុណ្ហភាព​ប្រក្រតី​ តែ​មិន​គួរ​លើស​ពី​ 1ម៉ោង​ឡើយ​។ ក្រៅពី​នេះ​ ការ​ឆុង​ទឹក​ដោះ​គោ​ឱ្យ​កូន​បៅ​ច្រើនជ្រុល​ពេក​ អាច​ធ្វើ​ឱ្យ​កើត​សភាវ​ Overfeeding​ ឬរាងកាយ​បាន​ទទួល​ទឹក​ដោះ​គោ​លើស​ពី​ចាំបាច់​ ដូច្នេះ​ឆុង​ល្មមតែ​កូន​អាច​បៅ​អស់​ ដោយ​អ្នកម្ដាយ​អាច​គណនា​បរិមាណ​ទឹក​ដោះ​គោ​ដែល​កូនតូច​ត្រូវការ​ក្នុង​ 1ពេល​ៗ វា​នឹង​ជួយ​បន្ថយ​អា​កា​រក្អែរ​ទឹកដោះ​ ឬក្អួត​ចេញ​មកវិញ​ចំពោះ​ទារក​អាយុ​ 0-3ខែ​បាន​។ មាន​បច្ច័យ​ជា​ច្រើន​ដែល​ធ្វើ​ឱ្យ​អ្នកម្ដាយ​ចាំបាច់​ត្រូវតែ​ឆុង​ទឹក​ដោះ​គោ​ឱ្យ​កូន​បៅ​ មិនថា​តែ​អ្នកម្ដាយ​ដែ​លប្រ​សូត​ដោយ​ការវះកាត់​ មិនសូវ​មាន​ទឹកដោះ​ ឬទឹក​ដោះ​ក្រ​ចេញ​ ឬអ្នកម្ដាយ​ដែល​មាន​បញ្ហា​ខាង​សុខ​ភាព​ក្ដី​ តែ​សូមកុំ​ភ្លេច​ថា​ “ទឹកដោះ​ម្ដាយ​” គឺជា​អា​ហារ​ដ៏​ល្អ​បំផុត​សម្រាប់​កូនតូច​វ័យ​ 0-6ខែ​ ហើយ​ទឹកដោះ​ម្ដាយ​ គឺជា​អាហារ​ចម្បង​ដែល​ល្អ​ចំពោះ​កូន​ខ្លាំង​បំផុត​៕

Advertisement