ភោជនីយដ្ឋាន​តូ​ប៉ា​ហ្ស​ធ្វើការ​ស្វាគមន៍​មេ​ចុងភៅ​លំដាប់​ផ្កាយ​មួយ លោក CHRISTIAN TÊTEDOIE

នៅ​ថ្ងៃ​ពុធ ទី១៦ ខែមករា ឆ្នាំ២០១៩ ខាងមុខនេះ ភោជនីយដ្ឋាន​តូ​ប៉ា​ហ្ស​នឹង​រៀបចំ​ទទួល​ស្វាគមន៍​មេ​ចុងភៅ​លំដាប់​ផ្កាយ មួយ​ពិភពលោក​ពី​ប្រទេស​បារាំង​គឺ​លោក CHRISTIAN TÊTEDOIE ការទទួល​ទាន​អាហារ​ពេល​ល្ងាច​នឹងត្រូវ​ចាប់ផ្តើម​ពី​ម៉ោង ៦:០០ ល្ងាច​តទៅ ជាមួយនឹង មុខម្ហូប​ដែល​បាន​ច្នៃ​យ៉ាង​ពិសេស សម្រាប់​អ្នក​ដែល​ចូលចិត្ត​ទទួលទាន​ម្ហូប​បារាំង នៅក្នុង​ទីក្រុង​ភ្នំពេញ មានដូចជា ដំឡូងឈាមមាន់​កិន ជាមួយ​ផ្សិត​ម្ជុល , ឆ្អឹងជំនី​ទន្សាយ​អាំង​រសជាតិ​ដើម ឬ បង្អែម​ចំណិត​ក្រូច​ជាមួយ​ការ៉េម​ដូង និង​មុខម្ហូប ពិសេសៗ ជាច្រើន​ទៀត ដែល​ទាក់ទាញ និង​មើលទៅ​គួរ​ឲ្យ​ចង់​ទទួលទាន​ដែល​បាន​ច្នៃប្រឌិត​ដោយ​មេ​ចុងភៅ​ផ្ទាល់។

លោក Christian Têtedoie មាន​ទំនោរ​គំនិត​ដូច ឳ​ពុក​ម្តាយ​របស់លោក​ដែលជា​អ្នក​និយម និង​ចូលចិត្ត​ទីផ្សារ​ផលិតផលស្រស់។ នេះ បញ្ជាក់​យ៉ាងច្បាស់​ថា​លោក​មាន​ទំនោរ​ទោរទន់ និង​ចូល​ចិត្តការ​ចម្អិន​តាំងពី​កុមារភាព​មក​ម្លេះ។ លោក​បាន​ហាត់រៀន​ពី​ជំនាញ​ចម្អិន អាហារ​ជាមួយ​មេ​ចុងភៅ​ផ្កាយ​បីល្បីៗលំដាប់​ពិភពលោក​ជាច្រើនរូប​ដូចជា លោក Paul Bocuse លោក Georges Blanc និង​ជាមួយ លោក Marcel Le Servot នៅក្នុង​បរមរាជវាំង Élysée ដែល​នៅ​ទីនោះ​លោក​ជា​អ្នក​ចម្អិន​អាហារ សម្រាប់​ប្រធានាធិបតី។

មេ​ចុងភៅ​លំដាប់​ផ្កាយ​មួយ​លោក Têtedoie បាន​រៀបរាប់ថា​ការពណ៌នា​ខាងលើ​ទាំងអស់នេះ គឺជា​គ្រឿងផ្សំសំខាន់ៗនៃ​អាហារ របស់លោក។ គាត់​បាន​និយាយថា៖ ‘’ខ្ញុំ​មិនដែល​បោះបង់​ការផ្តល់​ត​ម្លៃ​ចំពោះ​ផលិតផល​ឡើយ ដើម្បី​បញ្ជាក់​ពី​វា​ហើយ​រៀបចំ​វា​យ៉ាង​ប្រុងប្រយ័ត្ន បំផុត ដើម្បី​កំណត់​ពី​ចំណុចពិសេសៗនៃ​គ្រឿងផ្សំនីមួយ’’ ។ អាហារ​របស់គាត់​គឺ​បង្ហាញ​ពី​ភាពស្មោះត្រង់​និង​សប្បុរសធម៌។ តាមរយៈ​រូបមន្ត​ផ្ទាល់ខ្លួន និង​ការរៀបចំ​ដ៏​អស្ចារ្យ​នៃ​ភោជនីយដ្ឋាន​របស់គាត់​នៅទីក្រុង Lyon ក្នុង​គោលដៅ​របស់លោក​គឺ​ចង់​ចែករំលែក​បទ ពិសោធន៍ ធ្វើ​ម្ហូប​ដ៏​អស្ចារ្យ​បំផុត​ជាមួយ​ភ្ញៀវ​របស់គាត់។

ក្នុងនាម​ជា​ប្រធាន​សមាគមន៍​មេ​ចុងភៅ​ប្រចាំ​ប្រទេស​បារាំង Les Maîtres Cuisiniers de France ដែលជា​សមាគមន៍​ធំ​មួយ​របស់​សភា មេ​ចុងភៅ​នៅ​បារាំង, គោលដៅ​របស់លោក Christian Têtedoie គឺ​ដើម្បី​ផ្សព្វផ្សាយ​ជាស​កល​នូវ​សិល្បៈ​នៃ​ម្ហូបអាហារ​របស់​បារាំង។ ក្នុងកំឡុងពេល​មួយ​សប្តាហ៍​នៅ​ភ្នំពេញ​នេះ គាត់​នឹង​ចែករំលែក​ចំណេះ​នឹង​ជំនាញ​ដល់​បុគ្គលិក​នៅ​ភោជនីយដ្ឋាន​តូ​ប៉ា​ហ្ស​ដើម្បី​ជម្រុញ​និង លើកទឹកចិត្ត ដល់ អ្នកជំនាន់ក្រោយ​ដែលមាន បំណង​ចង់​ក្លាយជា​មេ​ចុងភៅ​នៅ​កម្ពុជា។

កក់​សំបុត្រ​ទីនេះ

ពត៌មាន​បន្ថែម​សម្រាប់​ការ​កក់​សំបុត្រ​សូម​ទាក់ទង ទូរស័ព្ទ +855 (0)15 821 888,

ឬ អ៊ី​ម៉ែ​ល reservation-topaz@thaliashospitality.com

ជីវប្រវត្តិ​សង្ខេបខ្លះៗរបស់លោក Christian Têtedoie

  • នៅ​អាយុ ១៧ឆ្នាំ លោក​បានឈ្នះ​ពាន Best Apprentice ប្រចាំ​ប្រទេស​បារាំង ដែល​បានរៀបចំ ដោយ “Best Craftsmen of France”
  • ជា​ម្ចាស់​ពាន Best Craftsman ប្រចាំ​ប្រទេស​បារាំង​ក្នុង​ឆ្នាំ1996 ដែលជា​ពានរង្វាន់ កម្រ​នឹង​ទទួល បាន។
  • ជា​ម្ចាស់​ភោជនីយដ្ឋាន Têtedoie ក្នុង​ទីក្រុង Lyon និង​ទទួលបាន​ពាន​ជា​មេ​ចុងភៅ ផ្កាយ​មួយ​ក្នុង​ឆ្នាំ ២០០។
  • នៅ​ឆ្នាំ២០១១ គាត់​ទទួលបាន​ងារ​ជា​មេ​ចុងភៅ Les Maîtres Cuisiniers de France ប្រចាំ​ប្រទេស​បារាំង ដែលជា​សមាគមន៍ ដ៏​សំខាន់​មួយ​នៃ​មេ​ចុងភៅ ដើម្បី​ផ្សព្វផ្សាយ​ម្ហូបអាហារ​បារាំង​ទៅកាន់​ពិភពលោក។

អំពី​ភោជនីយដ្ឋាន​តូ​ប៉ា​ហ្ស

អស់​រយៈពេល​ជាង២០ឆ្នាំ​មកហើយ ភោជនីយដ្ឋាន​តូ​ប៉ា​ហ្ស​នៅតែ​បន្ត​បម្រើ​ជូន​នូវ​អាហារ​បារាំង​ដ៏​ល្អ​និង​ឥតខ្ចោះ​នៅ រាជធានី​ភ្នំពេញ។ វា​ជា​កន្លែង​មួយ​ដែល​គេ​និយម​រៀបចំ​កម្មវិធី និង​ទទួលទាន​អាហារ​ដែល​ត្រូវ​បានរៀបចំ​តុបតែង​យ៉ាង ទាន់សម័យ​ដែល​ឆ្លុះបញ្ចាំង​ពី​វប្បធម៌ ភាព​រីករាយ និង​ថាមពល​នៃ​ទីក្រុង​ដែល​ធ្វើ​ឲ្យ​មាន​អារម្មណ៍​ថា​ជា​ផ្ទះ​របស់​យើង។ បេសកកម្ម​របស់​បុគ្គ​លិ​ក​យើង​គឺ​ចែករំលែក​សិល្បៈ​នៃ​ម្ហូប​បារាំង​នៅក្នុង​ប្រទេស​កម្ពុជា និង​ដើម្បី​បង្កើន​បទពិសោធន៍​ផ្ទាល់ខ្លួន​ឲ្យ​ខ្ពស់​តាមរយៈ​សិល្បៈ​នៃ​ការធ្វើ​ម្ហូប។

ពត៌មាន​បន្ថែម​អំពី​កម្មវិធី:

កញ្ញា Gabrielle Gabillat ទូរស័ព្ទ +855 (0) 69 809 888, អ៊ី​ម៉ែ​ល communication.manager@thaliashospitality.com

ឬ លោក. Tim Liu ទូរស័ព្ទ +855 (0) 69 258 555, អ៊ី​ម៉ែ​ល l dosm@thaliashospitality.com

Advertisement