​ភោជនីយដ្ឋាន​ ​ខេមា​ ​ឡា​ប៉ុស្តិ៍ និង​ខេមា​ ​អង្គរ ត្រៀមបង្ហាញស្នាដៃអ្នកជំនាញរចនាស្ករ​សូកូឡាពីប្រទេសបារាំងគឺលោក Serge​ ​Granger

August 14, 2019​ ម៉ោង 2:45 pm

រាជធានី​ភ្នំពេញ​ ​ភោជនីយដ្ឋាន​ ​ខេមា​ ​ឡា​ប៉ុស្តិ៍​ ​នៅ​ថ្ងៃទី​ ​២៤​ ​ខែ​ ​សីហា​ ​និង​ ​ខេត្តសៀមរាប​ ​ភោជនីយដ្ឋាន​ ​ខេមា​ ​អង្គរ​ ​ថ្ងៃទី២៥ខែសីហា​ខាងមុខនេះ​ ​នឹង​មានកម្ម​វិធី​ដ៏​ពិសេស​អស្ចារ្យ​មួយ​ ​បង្ហាញ​នូវ​ឈុត​ ​តែ​ពេលរសៀលHigh​ ​Teaថ្មី​ ​ដែល​ ​រៀបចំ​ដោយ​ ​ក្រុមការងារ​ខេមា​ទាំងពីរ​ ​និង​លោក​ ​Serge​ ​Granger​ ​ជា​អ្នកជំនាញ​ប្រកបដោយ​ទេពកោសល្យ​ខ្ពស់​និង​ល្បីល្បាញ​ប្រចាំ​ប្រទេស​បារាំង​ជាង៤០ឆ្នាំ​មក​ហើយ​ខាង​ផ្នែក​ ​តុបតែង​រចនា​ស្ករ​សូកូឡា​ ​ធ្វើ​នំ​និង​បង្អែម​។​

​ក្នុងនាម​ជា​អ្នក​ដែល​ទទួល​បាន​មេដាយ​ ​ឆ្លាក់​ស្ករ​សូកូឡា​ល្អ​បំផុត​ប្រចាំ​ប្រទេស​បារាំង​នៅ​ឆ្នាំ១៩៩៣​ ​និង​ពានរង្វាន់​ជាច្រើន​ទៀត​ ​លោក​ ​ហ្រ្គង់ហ្សេរ​ ​នឹង​នាំ​យកចំណេះ​ដឹង​និង​ជំនាញ​ខាង​ផ្នែក​តុបតែង​រចនា​បង្អែម​ ​ជា​លក្ខណៈ​សិល្បៈ​ ​មក​បង្ហាញ​ក្នុង​កម្មវិធី​ ​តែ​ពេលរសៀល​ថ្មីនេះ​។​

គាត់​ក៏​ជាស​មា​ជិ​ក​ ​French​ ​Academy​ ​of​ ​Chocolate​ ​and​ ​Confection​ ​and​ ​Honorary​ ​President​ ​of​ ​Gourmet​ ​Tradition​,​ ​an​ ​association​ ​of​ ​French​ ​confectioners​,​ ​chocolatiers​,​ ​bakers​ ​and​ ​ice​ ​cream​ ​makers​

​នៅក្នុង​កម្មវិធី​ ​បើក​ដំណើរការ​ឈុត​តែ​ពេលរសៀល​ថ្មីនេះ​ ​ភ្ញៀវ​កិត្តិយស​នឹង​ភ្លក្ស​ ​អាហារ​ ​ដ៏​ឈ្ងុយឆ្ងាញ់​ពិសា​ ​ដូចជា​ ​នំ​ម៉ា​កា​រ៉ុន​ ​នំ​មា​ឌី​លែន​ ​នំ​កា​រ៉ា​មែល​ ​នំ​ជែ​លី​រសជាតិ​ផ្លែឈើ​ ​នំ​អូ​ប៉េ​រា​ ​នំ​ស្កន​ ​ចំណិត​ត្រសក់​ជាមួយ​ត្រី​សា​លម៉ុន​ ​ឃីស​ ​វ៉ុល​ឡូ​វ៉ង់​គ្រឿង​សមុទ្រ​ ​សាំង​វិច​ហេម​និង​ឈីស​ ​និង​ជម្រើស​ដំណាប់​និង​ស្ករ​សូកូឡា​ជាច្រើន​មុខ​ទៀត​ ​ត្រឹមតែ​ ​៨ដុល្លារ​+​+​ ​ប៉ុណ្ណោះ​ ​។​ ​ពិតមែនហើយ​ ​អ្វី​ដែល​បំភ្លេច​មិនបាន​គឺ​ ​ជម្រើស​តែ​ដ៏​ពិសេស​របស់​ខេមា​ពី​អ្នកជំនាញ​នៅHarney​&​ ​Sons​។​ ​ឈុត​តែ​ពេលរសៀល​ដ៏​សម្បូរ​បែបនេះ​ ​នឹងជា​សុ​បិន្​ត​អ្នក​និយម​ចូលចិត្ត​ទទួលទាន​។



​អ្នកជំនាញ​ខាង​តុបតែង​រចនា​សូកូឡា​ ​ធ្វើ​នំ​បង្អែម​ ​លោក​ ​Serge​ ​Granger​ ​នឹង​បណ្តុះបណ្តាល​ក្រុមការងារ​របស់​ខេមា​នូវ​ជំនាញ​តុបតែង​រចនា​សូកូឡា​ ​ធ្វើ​នំ​និង​បង្អែម​ដើម្បីឲ្យ​ឈុត​តែ​ពេលរសៀល​ថ្មីនេះ​ ​នៅ​បន្ត​មាន​វត្តមាន​ ​នៅ​ ​គ្រប់​ភោជនីយដ្ឋាន​ខេមា​នា​ពេលក្រោយ​។​ ​លោក​ ​Serge​ ​Grangerមានបំណង​ ​បណ្តុះ​គំនិត​ចុងភៅ​កម្ពុជា​ជំនាន់​ក្រោយ​ខាង​ផ្នែក​ដុត​នំ​និង​បង្អែម​ ​ឲ្យ​មានការ​អភិវឌ្ឍ​ ​ជំនាញ​នេះ​ ​ឲ្យ​កាន់តែ​ប្រសើរ​ឡើង​ ​ដើម្បី​បន្ត​បំពេញចិត្ត​ភ្ញៀវ​ខេមា​តទៅទៀត​

​សូម​លោក​អ្ន​ក​អព្ជើា​ញក​ក់​កន្លែង​ជាមុន​តាមរយៈ​ ​
​ ​www.khema.asia​ ​or​ ​call​ ​015​ ​841​ ​888​ ​for​ ​Khéma​ ​La​ ​Poste​ ​ឬ​ ​015​ ​416​ ​888​ ​for​ ​Khéma​ ​Angkor​.​

​ជីវប្រវត្តិ​សង្ខេប​របស់​លោក​ ​Serge​ ​Granger​ ​

​•​ ​ទទួល​បាន​កិត្តិនាម​ជា​ ​“​Meilleur​ ​Ouvrier​ ​de​ ​France​”​ ​ខាង​ផ្នែក​តុបតែង​រចនា​នំ​សូកូឡា​ល្អ​បំផុត​ប្រចាំ​ប្រទេស​បារាំង​ឆ្នាំ1993​ ​
​•​ ​ជាស​មា​ជិ​ក​“​Académie​ ​française​ ​du​ ​Chocolat​ ​et​ ​de​ ​la​ ​Confiserie​”​
​•​ ​ប្រធាន​កិត្តិយស​នៃ​សមាគម​ ​“​Tradition​ ​gourmande​”​ ​តាំងពី​ឆ្នាំ1991​
​•​ ​ជា​អតីត​អ្នក​ដុត​នំ​និង​ធ្វើ​សូកូឡា​នៅ​ ​Mont​ ​Richard​ ​ប្រទេស​បារាំង​ជាង33ឆ្នាំ​ ​ហើយ​បច្ចុប្បន្ន​ជា​អ្នក​ប្រឹក្សា​ ​អន្តរជាតិ​និង​គ្រូបង្រៀន​ផង​ដែរ​

​ភោជនីយដ្ឋាន​ខេមា​
​•​ ​ភោជនីយដ្ឋាន​ ​ខេមា​-​ដេលី​ ​ផ្តល់​ជូន​នូវ​បទពិសោធន៍​ល្អ​មួយ​ ​ចំពោះ​លោកអ្នក​ដែល​ចូលចិត្ត​ទទួលទាន​អាហារ​បែប​អុឺ​រ៉ុ​បទាំ​ងនៅ​រាជធានី​ភ្នំពេញ​និង​ខេត្តសៀមរាប​។​ ​ខេមា​ ​គឺជា​កន្លែង​ទំនាក់ទំនង​សង្គម​យ៉ាង​ពិសេស​សម្រាប់​លោកអ្នក​ដែល​ចង់​ចំណាយពេល​វេលា​ដ៏​មាន​តំលៃ​របស់​ខ្លួន​ជាមួយ​មិត្ត​ភ័ក្រ្ត​ ​ឬ​ក្រុម​គ្រួសារ​ ​ទទួលទាន​អាហារ​ឈ្ងុយឆ្ងាញ់​ ​ដែល​មាន​តំលៃ​សមរម្យ​បំផុត​។​
​•​ ​ពិសេស​ជាង​នេះ​ទៀត​ ​ភោជនីយដ្ឋាន​ខេមា​ក៏​មាន​លក់​ឈី​ស​ដែល​មានគុណ​ភាព​ខ្ពស់​នាំចូល​ពី​បរទេស​ ​សាច់​ចំ​ណិ​ត​បន្ទៈ​ស្តើង​ៗ​ ​នំបុ័ង​ដុត​ថ្មី​ៗ​ ​នំ​ខេ​ក​ ​ជាច្រើន​មុ​ខ​ផ្សេង​ៗ​ ​លោកអ្នក​ ​អាច​រីករាយ​ទទួលទាន​នៅក្នុង​ភោជនីយដ្ឋាន​ ​វិច​ខ្ចប់​ទៅផ្ទះ​ ​ឬ​ ​សម្រាប់​កម្មវិធី​ជប់លៀង​នៅ​ខាងក្រៅ​។​