ស្លឹក​តែ​កែច្នៃ​ដោយ​ដៃ មានតម្លៃ​ជាង ១៥,០០០ ដុល្លារ​អាម៉េរិក/គីឡូក្រាម តែ​អ្នក​លក់​ថា ជា​តម្លៃ​ «សមស្រប»

(ជប៉ុន)-ស្លឹក​តែ​កែច្នៃ​ដោយ​ដៃ មកពី​ខេត្ត Shizuoka ក្នុង ១ គីឡូក្រាម ត្រូវបាន​លក់​ក្នុងតម្លៃ ១.១៦ លាន​យេន នៅក្នុង​ព្រឹត្តិការណ៍​លក់​ដេញថ្លៃ​នា​ដើមរដូវ​តែ​ឆ្នាំនេះ។

ពិធី​ពិព័រណ៍​លក់​ដេញថ្លៃ​ខាងលើ​ដែល​ត្រូវបាន​ធ្វើឡើង​នៅក្នុង​ផ្សារ​តែ​ជប៉ុន ក្នុង​ខេត្ត Shizuoka កាលពី​ព្រឹក​ថ្ងៃទី ១៨ មេសា ២០២២ គឺ​ដើម្បី​ទាក់ទាញ​ចំណាប់អារម្មណ៍​សម្រាប់រ​ដូ​វ​កាល​ផលិត​តែ​ថ្មី។ គណៈកម្មការ​រៀបចំ​ព្រឹត្តិការណ៍​លក់​ដេញថ្លៃ​បានឱ្យដឹងថា ដើម​តែ​ឆ្នាំនេះ​លូតលាស់​យឺត​ជាង​ធម្មតា ប៉ុន្តែ នៅតែ​ធានាបាន​គុណភាព។

ស្លឹក​តែ Saemidori កែច្នៃ​ដោយ​ដៃ មាន​ប្រភពពី​ទីក្រុង Fujinomiya ១ គីឡូក្រាម​ត្រូវបាន​លក់​ក្នុងតម្លៃ ១.១៩ លាន​យេន ស្មើនឹង ១៥,៥០០ ដុល្លារ​អាម៉េរិក ថ្លៃ​ជាង​ឆ្ងាយ​ធៀប​នឹង ១.០៨ លាន​យេន (៨,៥០០ ដុល្លារ) ដែលជា​កំណត់ត្រា​កាលពី​ឆ្នាំ ២០២១។

នៅ Shizuoka ស្លឹក​តែនីមួយៗត្រូវបាន​ជ្រើសរើស​យ៉ាង​ម៉ត់ចត់ និង​បេះ​ដោយ​ដៃ​មនុស្ស។ ក្រោយ​ជំហាន​នៃ​ការ​ចំហុយ​ស្លឹក​តែ ក្រុម​អ្នកជំនាញ​នឹង​អនុវត្ត ៣ ដំណាក់កាល​ទៀត ដែល​ទាក់ទង​នឹង​ការ​ញី​ដោយ​ដៃ​ដើម្បី​ស្រូបយក​សំណើម និង​បង្កើតជា​រូបរាង​ពិសេស។

ពិព័រណ៍​លក់ដេញ​ថ្លៃ​តែ​ កាលពី​ថ្ងៃទី ១៨ មេសា ២០២២ នៅ ជប៉ុន

ដំណាក់កាល​មមាញឹក​នៃ​ការផលិត​តែ​ដែល​កែច្នៃ​ដោយ​ដៃ​នៅ ប្រទេស​ជប៉ុន ឆ្នាំនេះ​ត្រូវបាន​គេ​ព្យាករ​ថា នឹង​ធ្លាក់​ទៅ​ចុងខែ​មេសា។

ក្រោយ​ការលក់​ដេញថ្លៃ​ជាង ១ ម៉ោង បរិមាណ​តែ​ដែល​ត្រូវបាន​លក់ កើនឡើង​ដល់ ១,៧៣២ គីឡូក្រាម ក្នុងនោះ​តម្លៃ​មធ្យម​គឺ ៥,០២៧ យេន (៤០ ដុល្លារ​អាម៉េរិក) ក្នុង ១ គីឡូក្រាម។

Yasuhide Uchino អ្នកគ្រប់គ្រង​ព្រឹត្តិការណ៍​ពិព័រណ៍​លក់​ដេញថ្លៃ បាន​និយាយថា ការចំណាយ​ទៅលើ​វត្ថុធាតុដើម និង​ឥន្ធនៈ បានធ្វើឱ្យ​តម្លៃ​របស់​តែ​នេះ​ថ្លៃ​ជាង​មុន ប៉ុន្តែ ពួកគេ​បាន​ប្រឹងប្រែង​ដើម្បី​ធានាថា អាច​ផ្គត់ផ្គង់ «តែ​ឈ្ងុយឆ្ងាញ់ ជា​មួយ​នឹង​​តម្លៃ​សមស្រប»៕

Advertisement