5ខែនេះ កម្ពុជានាំចេញម្រេច ដំឡូងមី ចេក ពោត ស្វាយ និងស្វាយចន្ទី បានជាង1លានតោន

រដ្ឋមន្ត្រី​ក្រសួងកសិកម្ម រុក្ខាប្រមាញ់ និង​នេសាទ ឯកឧត្តម វេ​ង សាខុន កាលពីពេលថ្មីៗនេះ​បានបង្ហាញ​របាយការណ៍​ថា ដាំំ​ម្រេច ដំឡូង​មី ចេក ពោត ស្វាយ និង​ស្វាយចន្ទី​របស់​យើង​ត្រូវបាន​នាំ​ចេញទៅ​ក្រៅប្រទេស​ចំនួន 1.4លាន​តោន គិត​ត្រឹម​រយៈពេល 5ខែ​ដើមឆ្នាំ2020នេះ។

លទ្ធផល​នៃ​ការនាំចេញ​ផលិតផល​កសិកម្ម​មួយចំនួន ក្រៅពី​អង្ករ/ស្រូវ ដែល​បាន​ឆ្លងកាត់​ការត្រួតពិនិត្យ​ភូតគាម​អនាម័យ​នៃ​អគ្គនាយកដ្ឋាន​កសិកម្ម នៃ​ក្រសួងកសិកម្ម រុក្ខាប្រមាញ់ និង​នេសាទ ក្នុង​រយៈពេល 5ខែ​ដើមឆ្នាំ2020 (ក្នុងដំណាក់កាល​នៃ​ការរីក​រាលដាល​សកល​នៃ​មេរោគ​Covid-19) សម្រេចបាន​ដូចខាងក្រោម៖
1) ចំណិត​ដំឡូង​មី​ក្រៀម​នាំចេញ​បាន 996,290តោន កើនឡើង​ប្រមាណ 88,290 តោន ស្មើនឹង 9.72% ដែល​ធៀប​ទៅនឹង​រយៈ5ខែ​ដើមឆ្នាំ2019 មាន​ចំនួន​តែ 908,000តោន​ប៉ុណ្ណោះ។

2) ម្សៅដំឡូង​មី​នាំចេញ​បាន 10,272តោន ថយចុះ​ប្រមាណ 371,428តោន ស្មើនឹង -97.30% ដែល​ធៀប​ទៅនឹង​រយៈ5ខែ​ដើមឆ្នាំ2019 មាន​ចំនួន 381,700តោន។

3) គ្រប់​ស្វាយចន្ទី​នាំចេញ​បាន 190,141តោន កើនឡើង​ប្រមាណ 38,581តោន កើនឡើង 25.46% ដែល​ធៀប​ទៅនឹង​រយៈ5ខែ​ដើមឆ្នាំ2019 មាន​ចំនួន​តែ 151,550តោន​ប៉ុណ្ណោះ។

4) គ្រាប់ពោត​នាំចេញ​បាន 35,636តោន ថយចុះ​ប្រមាណ 15,043តោន ស្មើនឹង -29.68% ដែល​ធៀប​ទៅនឹង​រយៈ5ខែ​ដើមឆ្នាំ2019 មាន​ចំនួន 50,679តោន។

5) ផ្លែ​ចេក​ស្រស់​នាំចេញ​បាន 121,415តោន កើនឡើង​ប្រមាណ 76,897តោន ស្មើនឹង 172.73% ដែល​ធៀប​ទៅនឹង​រយៈ5ខែ​ដើមឆ្នាំ2019 មាន​ចំនួន​តែ 44,518តោន​ប៉ុណ្ណោះ។

6) ផ្លែស្វាយ​ស្រស់​នាំចេញ​បាន 44,099តោន កើនឡើង​ប្រមាណ 14,885តោន ស្មើនឹង 50.95% ដែល​ធៀប​ទៅនឹង​រយៈ5ខែ​ដើមឆ្នាំ2019 មាន​ចំនួន​តែ 29,214តោន​ប៉ុណ្ណោះ។

7) ម្រេច​នាំចេញ​បាន 2,527តោន កើនឡើង​ប្រមាណ 466តោន ស្មើនឹង 22.61% ដែល​ធៀប​ទៅនឹង​រយៈ៥ខែ​ដើមឆ្នាំ2019 មាន​ចំនួន​តែ 20,061តោន​ប៉ុណ្ណោះ៕

Advertisement