បុកល្ហុង ក្តាមប្រៃ

សូម​មក​មើល​វិធី​បុកល្ហុង​បែប​ខ្មែរ​ដ៏​ឈ្ងុយឆ្ងាញ់​ម្តង​ពី​អាហារ​ដ្ឋា​ន គ្រួសារ​រីករាយ ដែល​ល្បី​ខាង​បុកល្ហុង​ឆ្ងាញ់ និង​សម្បូរបែប​តែម្តង។ តោះ​មក​មើល​ពី​របស់​ធ្វើ​បុកល្ហុង​ដ៏​ឆ្ងាញ់​ពិសា​ពី​មេ​ចុងភៅ​ធំ ថ្វីដៃ​ល្អ​ឯក​វិញ​ម្តង​មើល៎!

គ្រឿងផ្សំ

– ក្តាមប្រៃ
– កាពិ (កែវ​ថៃ) 1/3 ស្លាបព្រា​បាយ
– ស្ករស 1ស្លាបព្រា​បាយ
– ខ្ទឹមស 2កំពឹស
– ម្ទេស​ស្រស់ 2-5ផ្លែ
– ក្រូចឆ្មារ 2ផ្លែ
– បង្គា​ក្រៀម
– សណ្តែកដី​លីង
– ល្ហុង​ឈូស ឬ​សាប់
– ត្រកួន
– សណ្តែកកួរ
– ត្រប់
– ប៉េងប៉ោះ
– ជីរ​ណា
– ប្រហុក​ខ្មែរ 1/3 ស្លាបព្រា​កាហ្វេ
– ការ៉ុត
– ត្រសក់

របៀប​ធ្វើ

ដំបូង​ត្រូវដាក់​ខ្ទឹមស និង​ម្ទេស​ស្រស់​ចូលក្នុង​ត្បាល់ រួច​បុក​ចូលគ្នា បន្ទាប់មក​ដាក់​កាពិ ស្ករស និង​ប្រហុក​ចូល​បុក​ចូលគ្នា​ឱ្យ​សព្វ សឹម​ច្របាច់​ក្រូចឆ្មារ​ចូល រួច​កូរ​ឱ្យ​រលាយ​ចូលគ្នា។ ដាក់​សណ្តែកកួរ ត្រកួន និង​ល្ហុង​ឈូស​ចូល រួច​បុក​ឱ្យ​សព្វ សឹម​ដាក់​ក្តាមប្រៃ​ចូល​បុក​ជាមួយគ្នា​ឱ្យ​បែក​សាច់​ក្តាមប្រៃ បន្ទាប់មក​កាត់​ប៉េងប៉ោះ និង​ត្រប់​ដាក់ចូល​ក្នុង​ត្បាល់ រួច​កូរ​ឱ្យចូល​ជាតិ​គ្នា​ល្អ។ ជា​ចុងក្រោយ​ចូរ​រៀប​ការ៉ុត និង​ត្រសក់​ដាក់​ក្នុង​ចាន និង​ដួស​បុកល្ហុង​ដាក់​ពីលើ ហើយ​រោយ​សណ្តែកដី​លីង បង្គា​ក្រៀម និង​ហាន់​ម្ទេស​ស្រស់​ដាក់​ពីលើ​បុកល្ហុង​ជាការ​ស្រេច៕

Advertisement