អយ​ស្ទ័​រ​ប៉ាស៊ីហ្វិក​ស្រស់ “FRESH OYSTER PACIFIC”

អយ​ស្ទ័​រ ជា​ប្រភេទ​អាហារ​សមុទ្រ ដែល​ត្រូវបាន​គេ​និយម​ទទួលទានស្រស់ៗ ដ្បិត​គេ​គិតថាអាហារ​ប្រភេទ​នេះ អាច​ជំនួយ​កម្លាំង និង​ធ្វើឱ្យ​អារម្មណ៍​ស្រស់ថ្លា ដោយមាន​ផ្ទាប់​ជាមួយ​បន្លែស្រស់​ផងដែរ ដូចជា​ ត្រួយ​ក​ន្ធុំ​ថេត ខ្ទឹមក្រហម​បំពង និង​ទឹកត្រី​ដែលមាន​រសជាតិ​ហឹរ។ យ៉ាងណាក៏ដោយ ចំពោះ​អាហារ​ប្រភេទ​នេះ ហាក់​មិនមាន​ផល​លំបាក​ក្នុង​ចម្អិន​នោះឡើយ ដោយ​លោកអ្នក​ក៏​អាចមាន​លទ្ធភាព​ធ្វើបាន​នៅតាម​គេហដ្ឋាន​យ៉ាង​ងាយស្រួល។ ដូច្នេះ សូមតាមដានពីរបៀបធ្វើពីមេចុងភៅប្រចាំ​ Motor Cafe ភោជនីយដ្ឋាន សាខាទួលគោកដូចតទៅ។

គ្រឿងផ្សំ
– អយ​ស្ទ័​រ​ប៉ា​សី​ុ​ហ្វិ​ក
– ទឹកខ្មេះ​ក្រហម
– ទឹកត្រី​កោះកុង
– ក្រូចឆ្មារ​លឿង
– ខ្ទឹមក្រហម​បំពង
– ផាស​ស្លី
– ក​ន្ធុំ​ថេត

វិធី​ចម្អិន
ដំបូង​យក​អយ​ស្ទ័​រម​កលាង​ឱ្យ​ស្អាត រួច​យកទៅ​គាស់ ឬក៏​បកសម្បក​ចេញ ហើយ​លាង​ឱ្យ​ស្អាត​កុំឱ្យ​សល់​កម្ទេច​សម្បក បន្ទាប់មក​រៀប​ពីលើ​ទឹកកក។ យក​ទឹកខ្មេះ​ក្រហម​លាយ​ជាមួយ​ខ្ទឹមក្រហម ហើយ​ចាក់​ចូល​កូនចាន ហើយ​ចាក់​ទឹកត្រី​កោះកុង​ដាក់​ក្នុង​កូនចាន។ ដោយឡែក​ចំពោះ​ក្រូចឆ្មារ​លឿង​ត្រូវ​ហាន់​ជាចំណិតៗ រួច​រៀប​ជាមួយ​ផាស​ស្លី បន្ទាប់មក​រៀប​ក​ន្ធុំ​ថេត​ដាក់​លើ​ចាន​ផ្សេង​មួយទៀត​ជាការ​ស្រេច៕

Advertisement