បងៗ​ស្ត្រី​មេផ្ទះ​ដឹង​ទេ​អាហារ14ប្រភេទ​ ដែលយើងតែងរក្សាទុកដាក់ដោយខុសវិធីមករហូត (តចប់)

បងៗ​ស្ត្រី​មេផ្ទះ​ប្រហែលជា​ធ្លាប់​គិតថា​ យើង​អាច​រក្សាទុក​គ្រប់យ៉ាង​នៅក្នុង​ទូទឹកកក​របស់​យើង​បាន​ ទាំង​បន្លែ​ផ្លែឈើ​ បង្អែម​ និង​នំប៉័ង​-ល- អ្នកខ្លះ​ថែមទាំង​ទុក​ទឹក​ស៊ី​អុីវ​ និង​អាហារ​កំប៉ុង​នៅក្នុង​ទូទឹកកក​ទៀតផង​ តែ​បងៗ​ដឹង​ទេ​ថា​ អាហារ​ប្រភេទ​ខ្លះ​មាន​រូប​បែប​នៃ​ការ​រក្សាទុក​ខុសប្លែក​ពីគ្នា​ ហើយ​វិធី​ដែល​ខុស​ វា​អាច​ធ្វើ​ឱ្យ​កើត​ផល​អាក្រក់​ដល់​អាហារ​ទាំងនោះ​បាន​។ថ្ងៃនេះ​ អ្នកគ្រូ​ ឆវី​ មាន​គន្លឹះ​ល្អ​ៗក្នុង​ការ​ទុកដាក់​រក្សា​ចំណីអាហារ​មក​ជម្រាប​ជូន​បងៗ​មេផ្ទះ​ទាំងអស់គ្នា​ជា​បន្ត​…។

ផ្លែ​ប៉េងប៉ោះ​ : មិន​គួរ​រក្សាទុក​នៅក្នុង​ទូទឹកកក​ទេ​ ដោយសារតែ​វា​ នឹង​បាត់បង់​រសជាតិ​ពី​ធម្មជាតិ​អស់​។ សីតុណ្ហភាព​ដែល​ត្រជាក់​នឹង​ធ្វើ​ ឱ្យ​កម្មវិធី​ការ​បន្ទុំខ្លួន​របស់​វា​តាម​ធម្មជាតិ​កាន់តែ​យឺត​ឡើង​ និង​បំផ្លាញ​សរសៃ​សាច់​ស្ដើង​ៗនៅ​ខាងក្នុង​ផ្លែ​ដែល​នឹង​ហុច​ផល​ឱ្យ​វា​មិន​ទុំជោរ​។ គួរ​រក្សា​ផ្លែ​ប៉េងប៉ោះ​នៅក្នុង​សីតុណ្ហភាព​ក្នុង​បន្ទប់​ធម្មតា​ ដោយ​ដាក់​នៅ​ក្នុង​កញ្ច្រែង​ ឬក្នុង​ឡាំង​។

វត្ថ​ដែល​គួរ​រក្សាទុក​នៅក្នុង​ទូទឹកកក​
ស៊ុត​ : បងៗ​ស្ត្រី​មេផ្ទះ​ជាច្រើន​មានការ​រក្សាទុក​ស៊ុត​ខុសប្លែក​ពីគ្នា​ តែ​ទាំងអស់គ្នា​បាន​អះ​អាង​ដូច​ៗគ្នា​ថា​ មិន​គួរ​ទុក​ស៊ុត​នៅក្នុង​ប្រឡោះ​សម្រាប់​ដាក់​ស៊ុត​នៅ​ខាង​មាត់ទ្វារ​ទូទឹកកក​ទេ​ តែ​គួរ​ទុក​នៅក្នុង​កន្លែង​ដាក់​របស់​របរ​ធម្មតា​ក្នុង​ទូទឹកកក​ ហើយ​អ្នកជំនាញ​បាន​ណែនាំ​មិន​ឱ្យ​យក​ស៊ុត​ចេញពី​កញ្ច្រែង​ ឬបន្ទះ​ស្នោ​រទ្រ​ស៊ុត​ដែល​ជាប់​មក​ជាមួយ​ស៊ុត​នោះ​ទេ​ គឺ​ដើម្បី​ឱ្យ​វា​រក្សា​ភាព​ស្រស់​បាន​យូរ​។

ម្សៅ​ : មើលទៅ​ហាក់ដូចជា​ងាយស្រួល​ក្នុង​ការ​រក្សាទុក​ តែ​ការពិត​វិញ​ មិនមែន​ងាយស្រួល​ឡើយ​។ សំណើម​ និង​សីតុណ្ហភាព​ដែល​ខ្ពស់​ នឹង​នាំ​ឆ្ពោះទៅ​រក​ការ​កើត​មេរោគ​ផ្សិត​ និង​សត្វល្អិត​ក្នុង​ម្សៅ​ ដែល​ហុច​ផល​ធ្វើ​ឱ្យ​ពេល​យក​ទៅ​កែច្នៃ​ជា​អាហារ​បរិភោគ​មិនបាន​។ ជម្រើស​ដែល​ល្អ​ គឺ​ការ​ដាក់​នៅក្នុង​ដប​កែវ​បិទ​ជិត​ទុក​នៅក្នុង​ទូទឹកកក​។
គ្រាប់សណ្ដែក​ : ការ​រក្សាទុក​ដាក់​របស់​បងៗ​ស្ត្រី​មេផ្ទះ​ភាគច្រើន​គឺ​ ទុក​គ្រាប់សណ្ដែក​គ្រប់​ប្រភេទ​នៅក្នុង​សីតុណ្ហភាព​ក្នុង​បន្ទប់​ធម្មតា​ តែ​ការពិត​វិញ​ គ្រាប់សណ្ដែក​ប្រភេទ​ខ្លះ​ ដូចជា​ អាល់​ម៉ុន​ និង​វ៉ល​ណាត់​ ជាដើម​ អាច​ស្ថិត​ក្នុង​សភាព​ដើម​បាន​ 1-2សប្ដាហ៍​នៅក្នុង​សីតុណ្ហភាព​ដែល​កក់ក្ដៅ​ រួចហើយ​នឹង​ខូច​អស់​បន្ទាប់ពី​នោះ​។ ជម្រើស​ដែល​ល្អ​ គួរ​ទុកដាក់​គ្រាប់សណ្ដែក​នៅក្នុង​កន្លែង​ដែល​ឆ្ងាយ​ពី​ពន្លឺថ្ងៃ​ សំណើម​ និង​សីតុណ្ហភាព​ដែល​ខ្ពស់​។ ពួកវា​គួរ​ត្រូវ​បាន​រក្សាទុក​នៅក្នុង​ទូទឹកកក​ ដើម្បី​ថែរក្សា​សភាព​ទុក​ឱ្យ​បាន​យូរ​ដល់ទៅ​ 9ខែ​។បន្លែ​ឃឹន​ឆាយ​បារាំង​ : គួរ​រក្សាទុក​នៅក្នុង​ទូទឹកកក​ តែ​មិន​គួរ​ខ្ចប់​នៅក្នុង​ថង់​ប្លាស្ទិក​ដែល​នឹង​ធ្វើ​ឱ្យ​វា​ឆាប់​ស្អុយរលួយ​ខូច​នោះ​ទេ​។ បងៗ​អាច​ប្រើ​ក្រដាស​អាលុយមីញ៉ូម​ដើម្បី​ខ្ចប់​បន្លែ​ឃឹន​ឆាយ​នេះ​បាន​។

វិធី​រក្សាទុក​ផ្លែ​ត្រឡាច​ដែល​នៅសល់​ពី​ស្ល​ :​ ត្រឡាច​ គឺជា​បន្លែ​ដែល​ខ្មែរ​យើង​និយម​បរិភោគ​ណាស់​ ស្ងោរ​ក៏បាន​ ឆា​ក៏បាន​ និង​ស្លម្ជូរ​ក៏បាន​ តែ​ ពេល​យើង​ទិញ​ 1ផ្លែម​កធ្វើម្ហូប​ ហើយ​ធ្វើ​មិន​អស់​ នៅសល់​មួយ​កំណាត់​ ដោយសារតែ​ផ្លែ​ត្រឡាច​នោះ​ធំ​ពេក​ ហើយ​នៅពេល​យើង​ចង់​រក្សាទុក​វា​ឱ្យ​បាន​យូរ​ ដើម្បី​ទុក​ធ្វើម្ហូប​នៅពេល​ក្រោយ​ទៀត​នោះ​ ភាគច្រើន​ត្រឡាច​មួយ​កំណាត់​នោះ​ពេល​ទុក​យូរ​ទៅ​ ច្រើនតែ​ឡើង​រលួយ​ស្អុយ​ខូច​អស់​ និង​ទុក​មិនសូវ​បាន​យូរ​ឡើយ​។

បញ្ហា​នេះ​សូម​បងៗ​ស្ត្រី​មេផ្ទះ​ទាំងឡាយ​កុំ​បារម្ភ​អី​ គ្រាន់​តែ​បងៗ​យក​កំបោរ​ពណ៌ក្រហម​ដែ​លយាយៗ​គាត់​ពិសា​ជាមួយ​ម្លូ​នោះ​ មក​លាប​នៅត្រង់​កន្លែង​ស្នាមពុះ​នៅ​លើ​ផ្លែ​ត្រឡាច​នោះ​ ហើយ​យក​ទៅ​រក្សាទុក​នៅក្នុង​ទូទឹកកក​ក្នុង​ប្រអប់​តាមធម្មតា​ ផ្លែ​ត្រឡាច​នោះ​នឹង​នៅ​ស្រស់​ល្អ​បាន​ជាច្រើន​ថ្ងៃ​ មិន​រលួយ​ស្អុយ​ឡើយ​៕

Advertisement