តើអាណាព្យាបាល គួរជ្រើសរើសត្រីបែបណាឱ្យកូនតូចញ៉ាំ?

អ្នក​ម្តាយ​ជាច្រើន ប្រហែលជា​ធ្លាប់​បានឮ​ញឹកញាប់​ហើយ​ថា បើ​ចង់ឱ្យ​កូន​ឆ្លាត ត្រូវឱ្យ​ញ៉ាំ​ត្រី​ឱ្យបានច្រើនៗ ហើយក៏​ប្រហែល​ជាមាន​សំណួរ​នៅក្នុង​ចិត្ត​តទៅទៀត​ដែរ​ថា តើ​ត្រី​ប្រភេទ​ណា​ដែល​គួរឱ្យ​កូន​ញ៉ាំ ដូច្នេះ​ក្នុង​លេខ​នេះ​ឡា​រ៉ែ​ន ​មាន​ចម្លើយ​ចំពោះ​រឿងនេះ​មក​ជម្រាបជូន :

ត្រី 3ប្រភេទ​ដែល​ល្អ​សម្រាប់​កូនតូច
ដំបូង​យើង​ត្រូវ​ដឹង​ជាមុនសិន​ថា សាច់​ត្រី​មានគុណ​សម្បត្តិ​ពិសេស​ជាង​អាហារ​ដែល​ផ្តល់​ប្រូ​តេ​អុ​ី​ន​ប្រភេទ​ផ្សេងទៀត នៅត្រង់​ដែល​សាច់​ត្រី​មាន​ប្រូ​តេ​អ៊ីន និង​អាស៊ីត​ខ្លាញ់​ដែល​ចាំបាច់​ចំពោះ​រាងកាយ ដែល​ល្អ​ជាមួយ​ការរីកចម្រើន​ធំធាត់​របស់​កុមារ និង​ដែល​សំខាន់​គឺ ងាយ​រំលាយ ព្រោះ​ត្រី​មាន​សរសៃ​សាច់តូចៗដែល​មិន​ស្វិត មាន​ជាតិ​ខ្លាញ់​បង្កប់​នៅក្នុង​សាច់​ត្រី តិចជាង​សាច់ជ្រូក និង​សាច់មាន់ ហើយ​ថែមទាំង​ងាយ​រក​ទិញ​បាន​ទៀតផង បើ​ដូច្នេះ តើ​មិនឱ្យ​កូន​ញ៉ាំ​ត្រី​យ៉ាងម៉េច​នឹង​បាន​ទៅ? ជាថ្មី​ម្ដងទៀត ថ្ងៃនេះឡា​រ៉ែ​ន ​សូម​ណែនាំ​ត្រី 3ប្រភេទ ដែលជា​តួឯកសំខាន់ៗឱ្យ​អ្នក​ម្តាយ​ទាំងអស់គ្នា​បាន​ស្គាល់ និង​ដឹងថា តើ​ត្រីនីមួយៗមាន​ចំណុច​លេចធ្លោ​ខុសប្លែកគ្នា​យ៉ាងណាខ្លះ។

1. ត្រី​សណ្តាយ
គួរ​ចាប់ផ្តើម​ឱ្យ​កូន​ញ៉ាំ​នៅពេល​កូនតូច​អាយុ​បាន 8 – 10ខែ
គុណសម្បត្តិ​ពិសេស : សាច់​ទន់​ផុយ មាន​រសជាតិ​ឆ្ងាញ់ មាន​ភាព​ផ្អែម​នៅក្នុង​សាច់​ច្រើននិង​មាន​បរិមាណ​សាច់​ច្រើន​គ្រប់គ្រាន់​ក្នុង​ការយកទៅ​ធ្វើជា​ម្ហូបអាហារ ដែល​ទោះជា​កោស​យកតែ​សាច់ ចោល​ស្បែក ក៏​នៅតែមាន​បរិមាណ​ច្រើន​ដែរ បើ​ប្រៀបធៀប​ជាមួយ​ត្រី​ប្រភេទ​ផ្សេងទៀត​ដែល​ទំហំប៉ុនៗគ្នា។
ការជ្រើសរើស​ទិញ : ត្រូវ​រើសយក​ត្រី​សណ្តាយណា​ដែល ភ្នែក​នៅ​ថ្លា ស្រកី​នៅ​ក្រហម សាច់​សង្កត់​ទៅហើយ​មិន​ទ្រុឌ​ចុះ​នៅ​តឹង​ណែន  តែបើ​ភ្នែក​មិន​ថ្លា ត្រូវ​សង្កេតមើល​ស្រកី និង​ពោះ​មិនមាន​ពណ៌​ខៀវ ឬ​បែកធ្លាយ។
2. ត្រី​ប្លាធូ
ជា​ត្រី​សមុទ្រ​ដែល​គួរ​ចាប់ផ្តើម​ឱ្យ​កូនតូច​ញ៉ាំ ពេល​អាយុ​បាន 10ខែ​ឡើងទៅព្រោះ​ក្មេង​ខ្លះ​អាច​នឹងមាន​ប្រតិកម្ម​ចាញ់​ត្រី​សមុទ្រនិង​អាហារ​សមុទ្រ​ច្រើនជាង​ត្រី​ទឹកសាប។
គុណសម្បត្តិ​ពិសេស : ជា​ត្រី​សមុទ្រ​ដែលមាន​តម្លៃថោក​បំផុត​ក្នុងចំណោម​ត្រី​សមុទ្រ​ដូចគ្នា  ងាយ​រក​ទិញ សាច់​ទន់ យកទៅ​ចៀន​ល្មមតែ​ស្បែក​ឡើងតឹងៗ រួច​បេះ​យកតែ​សាច់​ទៅធ្វើជា​ស៊ុប​ត្រី​ប្លាធូ សាច់​នឹង​ផ្អែម​ឆ្ងាញ់​ខ្លាំងណាស់។
ការជ្រើសរើស​ទិញ : គួរ​រើសយក​ត្រី​ប្លាធូ​ចំហុយ ដែល​សាច់​មិន​បែក ខ្លួន​នៅ​មូល ស្បែក​មិន​របក និង​មាន​ពន្លឺតិចៗ តែបើ​ត្រី​ប្លាធូ​ស្រស់​វិញ ក៏ត្រូវ​ប្រើ​វិធី​ជ្រើសរើស​ដូច​ត្រី​ទូទៅ​ដែរ។
3. ត្រី​រ៉ស់ជា​ត្រី​ទឹកសាប​ដែល​គួរ​ចាប់ផ្តើម​ឱ្យ​កូន​ញ៉ាំ​ពេល​អាយុ​បាន 6 – 8ខែ
គុណសម្បត្តិ​ពិសេស : ជា​ត្រី​ទឹកសាប​ដែលមាន អូ​មេ​ហ្កា3 ច្រើនជាង​ត្រី​ទឹកសាប​ប្រភេទផ្សេងៗទៀត ពេល​ចម្អិន​ជា​អាហារ​ហើយ សាច់​នឹង​ទន់​ផ្អែម​ឆ្ងាញ់។
ការជ្រើសរើស​ទិញ : ភាពស្រស់​របស់​ត្រី​រ៉ស់ យើង​ត្រូវ​សង្កេតមើល​ទៅលើ​ស្រកី ដែលមាន​ពណ៌​ក្រហម​ស្រស់ រៀង​គ្នា​ស្មើ មិន​របូត​ដាច់ចេញ​ពីគ្នា។

ញ៉ាំ​ត្រី​ហើយ តើ​កូន​ឆ្លាត​មែនឬ?
“សូម​ជម្រាប​ជាមុនសិន​ថា មិនដែល​មានការ​ស្រាវជ្រាវ​វិភាគ​ណាមួយ​អះអាងថា កុមារ​ដែល​ញ៉ាំ​ត្រី​តែ​ម្យ៉ាង ហើយ​ឆ្លាត​នោះឡើយ ព្រោះគ្មាន​អាហារ​ប្រភេទ​ណា​លើ​ពិភពលោក ដែល​ញ៉ាំ​តែមួយ​ប្រភេទ ហើយ​បានទទួល​សារធាតុ​អាហារ​តាម​ដែល​រាងកាយ​ត្រូវការ​បាន​គ្រប់​ចំនួន​នោះទេ តែបើ​សិន​ញ៉ាំ​ត្រី វា​នឹង​ល្អ​នៅត្រង់​ដែលមាន​សុវត្ថិភាព​ចំពោះ​សុខភាព​ខ្លាំង​ជាង ព្រោះ​ត្រី​មាន​ជាតិ​ខ្លាញ់​នៅក្នុង​សាច់​តិច ធ្វើឱ្យ​កាត់បន្ថយ​ភាព​ប្រថុយប្រថាន​នឹង​ជំងឺ​ជាតិ​ខ្លាញ់​ញ៉ុ​ក​ណែន​ក្នុង​សរសៃឈាម ឬ​ជំងឺ​បេះដូង ចំណែក​រឿង​ភាពឆ្លាតវាងវៃ​វិញ​នោះ ក្រៅពី​ចំណីអាហារ​ហើយពូជ​អម្បូរ និង​ស្ថានភាព​បរិស្ថាន​ជុំវិញ​កូន ក៏មាន​ផល​ដែរ”។

ត្រី​ដែល​មិន​គួរឱ្យ​កូនតូច​ញ៉ាំចំពោះ​ការ​បញ្ចុក​សាច់​ត្រី​ឱ្យ​កូនតូច​ញ៉ាំ រឿងដែល​អ្នក​ម្តាយ​ត្រូវ​យកចិត្តទុកដាក់ និង​ប្រយ័ត្នប្រយែង​បំផុត​នោះ​គឺ ឆ្អឹង​ត្រី​ហ្នឹងឯង… ដូច្នេះ​ត្រី​ដែល​មិនគួរ​នាំយកមក​ចម្អិន​ជា​អាហារ​ឱ្យ​កូនតូច​ញ៉ាំ​នោះ​គឺ ត្រី​ដែលមាន​ឆ្អឹង​ច្រើន ដូចជា ត្រី​ឆ្ពឹ​ន ត្រី​លិញ និងត្រី​រៀលជាដើម ព្រោះ​ទោះជា​ឆ្អឹង​ត្រី​ធំ តូច ឬ​យកទៅ​ស្ងោរ​ឡើង​ទន់​ផុយ​ហើយក៏​ដោយ តែ​ម៉ាស៊ីន​កិន​ក្រឡុក​ក៏​នៅតែ​មិនអាច​កិន​ឱ្យ​ម៉ដ្ឋ​បានដែរ ដូច្នេះ វិធី​ដែល​ល្អ​បំផុត គឺ​អ្នក​ម្តាយ​គួរ​ជ្រើសរើស​ត្រី​ដែលមាន​ឆ្អឹង​តិច សាច់​ច្រើន ខ្លាញ់​តិច និង​យក​ឆ្អឹង​ចេញ​ឱ្យអស់​ដោយ​ការ​ញេច ឬ​កិន​ដោយ​ត្រង​ដោយ​កន្ត្រង​ក៏បាន។
យ៉ាងណាក៏ដោយ រឿង​មួយ​ដែល​អ្នក​ម្តាយ​ត្រូវ​ផ្តល់​ភាព​សំខាន់​មិនតិចជាង​តិច​និក​ការ​ចម្អិន​នោះ​គឺ ការជ្រើសរើស​ទិញ​ត្រី​ដែល​នៅ​ស្រស់ស្អាត បើជា​ត្រី​សមុទ្រ​ផង​នោះ ត្រូវ​យកចិត្តទុកដាក់​រឿង​សារធាតុ​គីមី​ដែល​គេ​ដាក់​ត្រាំ​ត្រជាក់​ពេល​ដឹកជញ្ជូន​មក​ផង  ចូរ​ទន្ទេញ​ឱ្យ​ចាំ​ជាប់​ក្នុង​ចិត្ត​ថា ត្រី​រឹតតែ​ស្រស់​ថ្មី​ប៉ុនណា រឹតតែ​ល្អ​ប៉ុន​នោះ៕

Advertisement