វិធី​បរិភោគ​យ៉ាង​ឆ្លាត ដើម្បី​សុខភាព​ល្អ

  1. បរិភោគ​ឱ្យ​ឆ្អែត​ល្មម ដោយ​ការ​ដួស​ស្មាន​បរិមាណ​ឱ្យ​ល្មម ដូចជា បាយ 1 – 2វែក បន្លែ និង​សាច់ 4 – 6 ស្លាបព្រា ហើយ​និង​ទឹក​ពិសា 1 – 2កែវ។
  2. មិន​បរិភោគ​កំពប់​ខ្ជះខ្ជាយ។
  3. ជ្រើសរើស​អាហារ​ដែល​ល្អ មានគុណ​ប្រ​យោ​ជ​ន៏ តម្លៃ​ធូរ​ថ្លៃ អាហារ​ប្រភេទ​ប្រូតេអ៊ីន អាច​ប្រើ​ដុំ​តៅហ៊ូ ឬ​គ្រាប់សណ្តែក​ស្ងួត លាយ​ជាមួយ​សាច់សត្វ​បាន។ ជ្រើសរើស​បរិភោគ​អាហារ ដែលមាន​នៅក្នុង​ស្រុក បន្លែ​ផ្លែឈើ​ដែល​ងាយស្រួល​រកបាន។
  4. បរិភោគ​បន្លែ​ផ្លែឈើ​ខ្មែរ​យើង ជំនួស​បង្អែម ជាពិសេស​ផ្លែឈើ​តាម​រដូវ​កាល ដែលមាន​តម្លៃ​ធូរ​ថ្លៃ ដែល​គ្មាន​ស្ករ និង​ខ្ទិះ ដែលនាំឱ្យ​ធាត់​ផង។
  5. កាត់បន្ថយ​ការ​ញ៉ាំ​ចំណី​កំប៉ិកកំប៉ុក​ច្រើន។
  6. ផឹកទឹក​បរិសុទ្ធ គឺ​ល្អ​បំផុត កាត់បន្ថយ ឬ​តម​ភេ​ស្ជ​ជៈ ដែលមាន​រសជាតិ​ផ្អែម​ទាំងឡាយ។
  7. បរិភោគ​ម្ហូបអាហារ​ខ្មែរ តម្លៃ​ធូរ​ថ្លៃ និង​បានទទួល​គុណ​ប្រ​យោ​ជ​ន៏​ខាង​អាហារ​គ្រប់សព្វ​ទៀតផង។
  8. កាត់បន្ថយ​ការ​កុម្ម៉ង់​ម្ហូបអាហារ​ពិសេស ដូចជា ថែម​សាច់ ឬ​ប្រ​ហឹ​ត បាយ ឬ​ម្ហូប ដែលនាំឱ្យ​អស់​លុយ​ច្រើន និង​ធ្វើឱ្យ​ធាត់​ទៀតផង។
  9. តម​ការ​ទទួលទាន​អាហារ​ពេលយប់។
  10. ទំពារ​អាហារមួយៗ យឺតៗ កុំ​ប្រញាប់ នឹងធ្វើ​ឱ្យមាន​អារ​ម្ម​ណ៏​ឆាប់​ឆ្អែត​ជាង ព្រោះ​រាងកាយ​របស់​មនុស្ស​យើង​នឹង​ឆ្អែត ពេលដែល​ញ៉ាំ​អាហារ​ចូលទៅ​បាន ប្រមាណ​ជា 20នាទី៕
Advertisement