ជឿ​ទៅ! នៅមាន​រឿង​របស់ “ចេកណាំវ៉ា” ជាច្រើន​ទៀត​ដែល​អ្នក​មិន​ធ្លាប់​ដឹង

ចេកណាំវ៉ា ដំណាំ​ហូប​ផ្លែ​ពី​បុរាណ​របស់​ខ្មែរ​យើង​ដែល​ចេញ​ផ្លែ​បាន​គ្រប់​រដូវ ចាស់ៗបុរាណ​តែង​យកមក​ធ្វើជា​អាហារ​បន្ថែម​រួមជាមួយ​ទឹកដោះ​ម្ដាយ​សម្រាប់​ទារក ឯ​មនុស្ស​ចាស់​វិញ​យក​ផ្លែ​ចេកទុំ​ជោរ​មក​ពិសា​ ដើម្បី​សុខភាព តែ​មិត្ត​អ្នកអាន​ដឹង​ឬទេ​ថា ផ្លែឈើ​ពី​បុរាណ​មួយ​នេះ​មាន​បង្កប់​ទៅដោយ​គុណ​តម្លៃ​ដែល​ហួស​ពី​យើង​នឹកស្មាន​ទៅទៀត។

1. ផ្លែ​ចេកណាំវ៉ា​ញ៉ាំ​ពេល​នៅ​ខ្ចី​ព្យាបាល​រោគ​ក្រពះ ព្រោះ​នៅក្នុង​ផ្លែ​ចេក​ខ្ចី​មាន​សារធាតុ​ផ្ដល់នូវ​ភាព​ចត់​ដែល​ហៅថា “ថែម​នី​ន” ជា​ជាតិ​អាស៊ីតស្រាលៗ មាន​ឫទ្ធិ​ក្នុងការ​ស្រោប​សាច់​ក្រពះ និង​ពោះវៀន តែ​ផ្លែ​ចេក​ខ្ចី​មិនអាច​យកមក​ញ៉ាំ​ឆៅ​បានភ្លាមៗនោះទេ ត្រូវ​យកមក​ចិត​ជា​បន្ទះ ចំហុយ​ស្ងួត និង​យកមក​កិន​លម្អិត​ជា​ម្សៅ​ជាមុនសិន។

2. ផ្លែ​ចេកណាំវ៉ា​ញ៉ាំ​ពេល​ស្រគាល ហៅថា ញ៉ាំ​ពេល​ស្ទើរ​ខ្ចី​ស្ទើរ​ទុំ។ សម្បក​មាន​ពណ៌​បៃតង​លាយ​លឿង អាច​យកមក​ញ៉ាំ​បានភ្លាមៗ ដោយ​ក្នុង​ផ្លែ​ចេកណាំវ៉ា​ស្រគាល​នេះ​នឹងមាន​ប៉ូ​តា​ស្យូ​ម​ខ្ពស់ មានគុណ​សម្បត្តិ​ជួយ​បំពេញ​ជាតិ​ប៉ូ​តា​ស្យូ​ម​ដល់​រាងកាយ និង​ព្យាបាល​រោគ​រាករូស​បាន​យ៉ាង​មាន​ប្រសិទ្ធភាព បន្ថែម​ជាតិ​កាក​សរសៃ​ជួយ​ក្នុងការ​បន្ទោបង់ និង​ជួយ​ស្រោបសាច់​ក្រពះ​ទៀតផង។

3. ផ្លែ​ចេកណាំវ៉ា​ញ៉ាំ​ពេល​ទុំ ជា​ផ្លែ​ចេក​ដែលមាន​ពណ៌​លឿង​ស្រស់​គួរឱ្យ​ចង់​ញ៉ាំ មាន​សារធាតុ ភែ​តទី​ន ដែល​បន្ថែម​កាក​សរសៃ ឬ​បៃ​អូ​ទិ​ក​ពី​ធម្មជាតិ ធ្វើឱ្យ​អាច​បន្ទោបង់​បាន​ស្រួលរាប់បាន​ថា​ជា​ថ្នាំ​ជួយ​ក្នុងការ​បត់ជើងធំ​ដ៏​មាន​ប្រសិទ្ធភាព។ ស័ក្តិសម​នឹង​អ្នក​ដែល​កើតរោគ​ទល់លាមក តែ​ត្រូវ​ទំពា​ឱ្យ​ល្អិត ព្រោះ​នឹងមិន​ធ្វើឱ្យ​ចុក​ឆ្អល់ពោះ។

4. ផ្លែ​ចេកណាំវ៉ា​ញ៉ាំ​ពេល​ទុំ​ជោរ ជា​ផ្លែ​ចេក​ដែលមាន​ពណ៌​លឿងចាស់ស្រអាប់ៗ សាច់​ចេក​រាងដូចជាជ្រាយៗ ធ្វើឱ្យ​មនុស្ស​ភាគច្រើន​មិនសូវ​ជា​ចង់​ញ៉ាំ​ប៉ុន្មាន​ទេ តែ​ផ្ទុយទៅវិញ ផ្លែ​ចេកណាំវ៉ា​ទុំ​ជោរ​នេះ​បែរ​ជាមាន​ប្រយោជន៍​ច្រើន​ខ្លាំងណាស់ ទាំង​ជួយ​បង្កើន​ភាព​ប្រឆាំង​ជំងឺ​ដល់​រាងកាយ ធ្វើឱ្យមាន​បរិមាណ​គ្រាប់​ឈាមស​កើនឡើង ដោយសារតែ​សារធាតុ “Sermerik Fighter” ដែល​ជួយ​ការពារ​ពី​កោសិកា​ដែល​ខុស​ប្រក្រតី ជាពិសេស​ផ្លែ​ចេក​ដែលមាន​ស្នាមអុចៗខ្មៅ​រឹតតែ​ច្រើន​រឹតតែ​ល្អ។ សារធាតុ​អាហារ​នៅក្នុង​ផ្លែ​ចេកណាំវ៉ា ប្រកបដោយប្រូតេអុីន កាបូ​ហាយ​ដ្រេ​ត មាន​ជាតិ​ស្ករ​ធម្មជាតិ3 ប្រភេទ គឺ ស៊ូ​ខ្យូស ហ្វ្រុ​៊​ង​ថូ​ស និង​គ្លុយ​ខូ​ស ដូច្នេះ​រាងកាយ​យើង​នឹង​បានទទួល​កម្លាំង​ថាមពល និង​អាច​នាំយក​ទៅប្រើ​បានភ្លាមៗ មាន​កាក​សរសៃ មាន​វីតាមីន B1 B2 B3 B6 ម៉ាញេស្យូម និង​ប៉ូ​តា​ស្យូ​ម។

គុណប្រយោជន៍​របស់​ផ្លែ​ចេកណាំវ៉ា
ញ៉ាំ​ផ្លែ​ចេកណាំវ៉ា​ក្រោយ​ភ្ញាក់​ពី​ដំណេក​ភ្លាម រួច​សឹម​ដុស​សម្អាត​ធ្មេញ អាច​កាត់បន្ថយ​ក្លិន​មាត់​បាន ធ្វើបែបនេះ​បាន1សប្ដាហ៍ នឹង​ជួយ​សម្រួល​កម្រិត​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម ជួយ​បន្ថយ​ភាព​ចង់​ញ៉ាំ​អាហារ​នេះនោះ​ឥត​ឈប់​បាន។ ញ៉ាំ​ចេក​ហើយ​មាន​សេចក្ដីសុខ​ខ្លាំងណាស់ ព្រោះបានជា​តិ​ស្ករ​ហ្វ្រ៊ុ​ត​ថូ​ស ជា​ជាតិ​ស្ករ​ដែល​មិនមែនជា​អុីន​ស៊ូ​លីន ញ៉ាំ​មិន​ដល់5នាទី​ផង​នឹង​បានដឹង​អំពី​សេចក្ដីសុខ ព្រោះ​ជាតិ​ស្ករ​នឹង​ឡើង​ទៅដល់​ខួរក្បាល ហើយរាងកាយ​អាច​យកទៅ​ប្រើការ​បានភ្លាមៗតែម្ដង។ កាត់បន្ថយ​អាការ​មួម៉ៅ​នៅពេល​ព្រឹក និង​ជួយ​បន្ថយ​អាការ​មួម៉ៅ​របស់​ស្ត្រី​ក្នុងអំឡុងពេល​មាន​វដ្ត​រដូវ។ ក្រៅពីនោះ នៅ​ជួយ​ព្យាបាល​រោគ​បាក់​ទឹកចិត្ត​ស្រងេះស្រងោច និង​រោគ​តានតឹង​ផ្លូវ​ចិត្តបាន​ទៀតផង ព្រោះ​ផ្លែ​ចេក​មាន​ប្រូតេអុីន​មួយ​ប្រភេទ​ដែល​ហៅថា “ធ្រី​ប​តូ​ហ្វេ​ន​ត៍” ដែល​ជួយ​ក្នុង​ការផលិត​សារធាតុ សូ​ឡា​ថូ​នី​ន ឬ​អ័រម៉ូន​នៃ​សេចក្ដីសុខ​ដែល​ជួយ​សម្រាល​អារម្មណ៍​បានល្អ មាន​កាក​សរសៃ​អាហារ​ជួយ​ឱ្យ​ប្រព័ន្ធ​បន្ទោបង់​ដំណើរការ​ប្រក្រតី មាន​សារ​ធាតុដែក​ជួយ​ក្នុង​ការផលិត​អុីម៉ូ​ហ្គ្លោ​ប៊ី​ន​នៅក្នុង​ឈាម ដើម្បី​ព្យាបាល​សភាវ​លោហិត​ស្លេក ឬ​អ្នក​ដែល​ស្ថិតក្នុង​សភាវ​ខ្សោយ​ខ្វះ​កម្លាំង។

សម្បក​ផ្លែ​ចេកណាំវ៉ា​នឹង​ជួយ​សម្រាល​អាការ​រមាស់​ដែល​បណ្ដាលមកពី​សត្វល្អិត​ទិច​ខាំ កន្ទួល​រមាស់​បណ្ដាលមកពី​សត្វ​មូស​ខាំ ដោយសារ​តែមាន​ឫទ្ធិ​ក្នុងការ​តតាំង​នឹង​មេរោគ​ផ្សិត និង​ប្រឆាំង​មេរោគ​បាក់តេរី​ដែល​ធ្វើឱ្យ​កើតជា​ខ្ទុះ ដោយ​គ្រាន់តែ​យក​សម្បកចេក​ណាំវ៉ា​ទុំ​ផ្នែក​ខាងក្នុង​មក​ដុស​លាប​នៅត្រង់​កន្លែង​ដែល​រមាស់​តែប៉ុណ្ណោះ។

ឃើញ​ហើយ​មែន​ទេ​ថា ចេកណាំវ៉ា ផ្លែឈើ​ក្នុងស្រុក​ដែល​ងាយស្រួល​រកបាន​នេះ​មានគុណ​តម្លៃ​មហាសាល​ចំពោះ​រាងកាយ​ខ្លាំងណាស់ដូច្នេះ​ចូរ​នាំគ្នា​ងាក​មក​ញ៉ាំ​ចេកណាំវ៉ា​ដើម្បី​សុខភាព​ល្អ​ទាំងអស់គ្នា​វិញ​ប្រសើរ​ជាង៕

Advertisement