COVID-19! កម្មករ​ជិត​900​នាក់​នៅ​ក្នុង​​រោង​ចក្រច្នៃ​សាច់​ជ្រូក​​1​នៅ​សហរដ្ឋ​​អាមេរិក​ បាន​ឆ្លង​វីរុស

COVID-19! កម្មករ​ជិត​900​នាក់​នៅ​ក្នុង​​រោង​ចក្រច្នៃ​សាច់​ជ្រូក​​1​នៅ​អាមេរិក​ បាន​ឆ្លង​វីរុស

កម្មករ​ចំនួន 890​នាក់ ស្មើ​នឹង​40​% នៃ​កម្មករ​សរុប​នៅក្នុង​រោង​ចក្រ​កែ​ច្នៃ​​សាច់​ជ្រូក​ Tyson Food ក្នុង​រដ្ឋ​ Indiana វិជ្ជ​មាន​ជាមួយ​វីរុសCOVID-19។

Sernity Alter ដែល​ជា​ប្រធានមន្ទីរ​សុខាភិបាល​​​​ស្រុក​ Cass នៃ​រដ្ឋ Indiana របស់​សហរដ្ឋ​អាមេរិក​ បាន​ឱ្យ​ដឹង​ថា ក្រៅ​ពី​អ្នក​ដែល​បាន​ឆ្លង​វីរុស​​ ក៏​មាន​កម្មករ​រាប់​រយ​នាក់​ផ្សេង​ទៀត​នៅ​រោង​ចក្រ​កែ​ច្នៃ​សាច់​ជ្រូក​របស់​ក្រុម​ហ៊ុន Tyson Food ក្នុង​ទីក្រុង​ Logansport កំពុង​ត្រូវ​បាន​ធ្វើ​តេស្ត​រក​មេរោគ​COVID-19។ រោង​ចក្រ​នេះ​បាន​ផ្អាក​ដំណើរ​ការ​តាំង​ពី​ថ្ងៃទី​25​មេសា​ ដើម្បី​ទប់​ស្កាត់​ការ​ឆ្លង​រាល​ដាល​វីរុស​កូរ៉ូណា​។

Hli Yang ដែល​ជា​អ្នក​នាំ​ពាក្យ​របស់​ Tyson Food បាន​ឱ្យ​ដឹង​ថា រោង​ចក្រ​របស់​ខ្លួន​នៅ​ Logansport មាន​កម្មករ​​ចំនួន​2,200​នាក់ ប៉ុន្តែ​អ្នក​នាំ​ពាក្យរូប​នេះ​មិន​បាន​បញ្ជាក់​អំពី​តួលេខ​នៃ​អ្នក​បាន​ឆ្លង​វីរុស​កូរ៉ូណា​នៅ​ទី​នេះ​នោះ​ទេ​។

COVID-19! កម្មករ​ជិត​900​នាក់​នៅ​ក្នុង​​រោង​ចក្រច្នៃ​សាច់​ជ្រូក​​1​នៅ​អាមេរិក​ បាន​ឆ្លង​វីរុស
លោក John H.Tyson​ ប្រធាន​ក្រុម​ហ៊ុន Tyson Food

ប្រធាន​ក្រុម​ហ៊ុន Tyson Food លោក John H.Tyson ដែល​មាន​ទ្រព្យ​សរុប​ប្រមាណ​ជា​ 2.1​ពាន់​លាន​ដុល្លារ​ ​កាល​ពី​សប្ដាហ៍​មុន​បាន​ព្រមាន​ថា “បណ្ដាញ់​ផ្គត់​ផ្គង់​អាហារ​​របស់​សហរដ្ឋ​អាមេរិក កំពុង​ត្រូវ​បាន​បំផ្លាញ​”។ លោក​ថា បច្ចុប្បន្ន​ក្រុម​ហ៊ុន​នេះ​កំពុង​ប្រឈម​នឹង​ហានិភ័យ​នៃកង្វះ​សាច់​​ដើម្បី​ផ្គត់​ផ្គង់​​ទីផ្សារ​ ព្រោះ​តែ​វីរុស​COVID-19។ ដោយ​សារ​បញ្ហា​នេះ កាល​ពី​ថ្ងៃទី​28​មេសា​ លោក​ប្រធានាធិបតី​ Donald Trump បាន​ចុះ​ហត្ថលេខា​លើ​បទ​បញ្ជា​មួយ​ដោយ​យោង​ទៅ​លើ​ច្បាប់​ផលិតកម្មការពារជាតិ​ ដែល​បង្ខំ​ឱ្យ​រោង​ចក្រ​ផលិត​សាច់់​នានា បន្ត​ធ្វើ​សកម្ម​ភាព​​ដូច​ធម្មតា​៕

ប្រភព៖ សារ​ព័ត៌មាន​បរទេស

Advertisement