កំពូលអាហារ5យ៉ាង ប្រឆាំងនឹងរោគម៉ៃក្រេន ( រោគប្រកាំង )

ម៉ៃក្រេន គឺជាអាការរបស់រោគឈឺក្បាលមួយប្រភេទដែលសាងនូវក្តីឈឺពើត និងក្តីរំខានដល់អ្នកជំងឺ ហើយមូល​ហេតុពិតប្រាកដរបស់ការឈឺក្បាលម៉ៃក្រេននេះ មិនទាន់មាននរណាដឹងយ៉ាងពិតប្រាកដនៅឡើយ តែគេជឿថា អាច​បណ្តាល​​​​​​​​មក​ពីអ្នកជំងឺកើតអាការតបស្នងនឹងសភាពបរិស្ថានខាងក្រៅ ដូចជា ធាតុអាកាស ក្លិន សំឡេង ក្តីធុញថប់​ ឬសារជាតិ​ជំរុញពីអា​ហារ​​ ទៅធ្វើឱ្យរលាកសរសៃឈាម និងកើតការពង្រីកខ្លួននាំឱ្យមានអាការឈឺពើតមួយចំហៀងក្បាលជាប្រចាំ។

ថ្ងៃនេះ យើងសុំណែនាំពីការញ៉ាំវិតាមីន ឬអាហារបំប៉ន ដែលអាចមានចំណែកជួយក្នុងការបំបាត់ ឬកាត់បន្ថយអាការឈឺចាប់របស់រោគម៉ៃក្រេនបាន​ បើមិនច្រើន ក៏តិចដែរ មកជម្រាបជូនមិត្តអ្នកអានដូចតទៅ ៖

  • គ្រាប់ល្ពៅ និងគ្រាប់អាល់ម៉ុន៖ មានសារធុតុម៉ាញេស្យូមខ្ពស់ ជាសារធាតុដែលមនុស្សកើតរោគម៉ៃក្រេន តែងខ្វះច្រើនគ្នា​ណាស់ ទើបធ្វើឱ្យខួរក្បាលសេនស៊ីធីហ្វ ត្រូវជំរុញដោយអ្វីជុំវិញខ្លួន ដែលខ្លាំងៗបានយ៉ាងងាយបំផុត ជាហេតុធ្វើឱ្យឈឺពើត​​ពេញក្បាលឡើងតែម្តង។

  • ត្រីសាលម៉ុន៖ ដោយសារជាតិអាស៊ីតខ្លាញ់ អូមេហ្កា3 ដែលមាននៅក្នុងសាច់ត្រី ប្រេងម្កាក់ និងសណ្តែកសៀង ជួយការពារអាការឈឺក្បាល កាត់បន្ថយការរលាកក្នុងប្រព័ន្ធឈាមរត់ បំប៉នខួរក្បាលឱ្យកាន់តែឆ្លាតឡើងថែមទៀតផង។

  • ខ្ញី៖ សារធាតុ ប្រូស្តាគ្លែនដីនស៏ ជាសារធាតុដែលជួយរម្ងាប់ការឈឺចាប់ ដែលមាននៅក្នុងមើមខ្ញី ជួយឱ្យអាការឈឺក្បាល​បាន​​​​ធូរស្រាល និងថែមទាំងជួយកាត់បន្ថយអាការក្អួតចង្អោបានទៀតផង។

  • បន្លែប្រូកខូលី៖ មានសារជាតិម៉ាញេស្យូម ជួយបន្ធូរសរសៃឈាមតូចៗ ធ្វើឱ្យឈាមហូរវិលបានល្អ កាត់បន្ថយការបង្រួញខ្លួនឡើងរឹង របស់សាច់ដុំលើគល់ក កាត់ផ្តាច់មូលហេតុនៃការឈឺក្បាលបាន៕

Advertisement