វិធី​ប្រើប្រាស់​ម្រេច​យ៉ាង​ឆ្លាត​វៃ ក្នុង​ការធ្វើ​ម្ហូប (បងៗស្ត្រី​មេផ្ទះ គួរ​ដឹង)

តើ​មាន​នរណា​ដឹង​ខ្លះ​ទេ​ថា ស្តេច​នៃ​គ្រឿងទេស ដែលមាន​ក្លិនក្រអូប​ឈ្ងុយ ឈួ​ល និង​មាន​រសជាតិ​ហឹរ ដូចជា​ម្រេច​នេះ គេ​មាន​វិធី​ការ​ផ្សំ​រសជាតិ​អាហារ ដែល​ត្រឹមត្រូវ​នោះ​យ៉ាងណា​ខ្លះទៅ?

ម្រេច​គ្រាប់ ដែល​យើង​ប្រើ​ជាប្រចាំ​នោះ មាន​ទាំង​ម្រេចខ្មៅ និង​ម្រេច-ស យើង​តែង​ប្រើប្រាស់​ម្រេច​ក្នុង​ការបង្កើន និង​លើក​ក្លិន​មុខម្ហូប  ដែលមាន​ដូចជា ធ្វើជា​គ្រឿងផ្សំ​នៅក្នុង​សម្ល ឬ​ស៊ុបផ្សេងៗ ធ្វើជា​គ្រឿង​ប្រឡាក់សាច់​ឱ្យមាន​ក្លិន​ឈ្ងុយ គួរ​ចង់​ទទួលទាន និង​ធ្វើឱ្យ​ទុក​បានយូរ ជាដើម   តែ​មុននឹង​យក​គ្រាប់​ម្រេច​មក​ប្រើ មេ​ចុងភៅ​ជំនាញ សូម​ណែនាំ​ថា មុននឹង​យក​ម្រេច មក​ធ្វើជា​គ្រឿងផ្សំ​ក្នុង​ម្ហូបអាហារ យើង​គួរ​លីង​វា ដោយ​ភ្លើងខ្សោយៗ ឱ្យ​ល្មមតែ​ឡើង​ក្លិនក្រអូប​ឈ្ងុយ​ជាមុនសិន រួច​សឹម​យកទៅ​បុក ឬ​កិន​ឱ្យ​បែកល្មមៗ មិនបាច់​ម៉ដ្ឋ​ពេក​ទេ និង​គួរ​យកមក​លីង​ប្រើ សម្រាប់តែ 1ដងៗបាន​ហើយ ព្រោះ​បើ​បុក ឬ​កិន​ទុក​ច្រើន​នោះ យូរ​ទៅ អាចធ្វើឱ្យ​ម្រេច​ហើរ​ក្លឹ​ន​អស់ និង​អាច​ធំក្លិន​អាប់​ទៀតផង៕

Advertisement