វិធីរក្សាទុកផ្លែត្រឡាចដែលនៅសល់ពីស្ល

ត្រឡាច គឺជាបន្លែដែលខ្មែរយើងនិយមបរិភោគណាស់ ស្ងោរក៏បាន ឆាក៏បាន និងស្លម្ជូរក៏បាន តែ ពេលយើងទិញ 1ផ្លែមកធ្វើម្ហូប ហើយធ្វើមិនអស់ នៅសល់មួយកំណាត់ ដោយសារតែផ្លែត្រឡាចនោះធំពេក ហើយនៅពេលយើងចង់រក្សាទុកវា​ឱ្យបានយូរ​ដើម្បី​ទុកធ្វើម្ហូបនៅ​ពេលក្រោយទៀតដែរ ភាគច្រើនត្រឡាចមួយកំណាត់នោះពេលទុកយូរទៅ ច្រើនតែឡើងរលួយស្អុយខូចអស់ និងទុកមិនសូវបានយូរឡើយ។

បញ្ហានេះសូមបងៗស្ត្រីមេផ្ទះទាំងឡាយកុំបារម្ភអី គ្រាន់តែបងៗ​យកកំបោរពណ៌ក្រហមដែលយាយៗ​គាត់ពិសា​ជាមួយម្លូ​នោះ មកលាបនៅត្រង់កន្លែងស្នាមពុះនៅលើផ្លែត្រឡាចនោះ ហើយយកទៅរក្សាទុកនៅក្នុងទូទឹកកកក្នុងប្រអប់តាមធម្មតា ផ្លែ​ត្រឡាចនោះនឹង​នៅស្រស់ល្អបានជាច្រើនថ្ងៃ ​មិនរលួយស្អុយឡើយ ៕

Advertisement